Grøn (Koncert) for 36. gang: Kabel i kilometervis, mange tons udstyr og en kæmpe bunke frivillige

Det tidligere Grøn Koncert hedder nu Grøn. Det vidste du måske ikke? Tjek om du har styr på anden fakta om musikkaravanen i denne quiz.

I dag går det løs - nok engang.

Faktisk er det 36. gang, at den grønne musikkaravane mistede motorerne, når Grøn (tidl. Grøn Koncert, red.) løber af stablen i dag, den 19. juli på Tiøren på Amager. 

Gennem de næste ti dage bevæger vil den grønne karavane, der både tæller frivillige, bands og en forfærdelig masse udstyr, køre gennem det danske sommerland.

Her vil Grøn gøre holdt otte forskellige steder, hvor sceneudstyr, indhegning og talrige fadølsanlæg vil omdanne store pladser til volumniøse festivalpladser - alt sammen til fordel for Muskelsvindfonden.

Men hvor meget ved du egentlig om Grøn? Tag QUIZZEN ved at klikke her og bliv klogere.

Grøn holdes i høj grad kørende af de mange frivillige, der har lyst til at bidrage. I år danner næsten 700 personer rammen om begivenheden til gavn for fonden.

Én af dem er Christian Falkner Sørensen.

Han bor til dagligt i Tårnum i Sønderjylland, men hvert år til Grøn tager han med rundt i hele landet for at hjælpe til - ganske frivilligt. I år er det fjerde gang, han er ombord. 

- Jeg bruger 12 dage om året på at køre rundt med denne her hyggelige karavane. Rundt i hele landt - for jeg kan ikke sidde stille - det er jeg ikke skabt til, siger han til TV 2 Lorry.

Hans opgave på Grøn er at sørge for wifi til både publikum og gæster, og første gang, han var med som frivillig, skyldtes det i høj grad hans storebror.

- Jeg har en storebror, der er chef for æl'crew her, siger han på syngende Sønderjysk, og medgiver, at han desuden også er blevet slæbt med til Grøn som barn med familien.

Og der er nok at lave. Kilometervis af ledninger skal lægges, tre scener skal sættes op og mad, lamper, sikkerhed og toiletforhold skal alt sammen være klart til klokken 13, når festivalpladsen åbner.

Derfor starter arbejdet allerede klokken 03.00 natten forinden, hvor der for alvor skal arbejdes. Når dagen er omme, og alt er pakket ned, har klokken igen slået 01.00.

Hvor meget ved du om Grøn? Tag QUIZZEN ved at klikke her! 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

De Ukendte Danmarksmestre - Pinball

playDanmarksmester i pinball sigter efter at blive verdens bedste

Header sådan så din by ud for 100 år siden

Sådan så din by ud for 100 år siden – se den vilde forandring til i dag

borgring køge vikingeborg

playVerdensarv i Køge? Danmark vil have unikke vikingeborge med på liste

def_thumb,50_percent

playOplev i weekenden: Skoven er den perfekte legeplads - her er to gode lege i det fri

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere