Grøn burger? Supermarkedskæde skruer op for kødfri trend

Boom i veganer- og vegetarvarer fører nu til fars uden kød i Irmas 79 butikker fra i dag den anden januar.

Skal nytårsfortsættet være grønt og burgeren uden kød?

Ifølge supermarkedskæden Irma er efterspørgslen efter grønne alternativer til kødprodukter nu så stor, at de fra den anden januar skruer op for sortimentet af plantefars i samtlige butikker.

Det oplyser Irma i en pressemeddelelse.

En ny plantefars vil fra i dag være tilgængeligt i alle Irmas 79 butikker, hvoraf de fleste ligger i hovedstadsområdet.

Peger direkte ind i tidens trend

Lanceringen kommer i forlængelse af, at Irma i 2017 har haft stor succes med at sælge deres to plantefarsprodukter, Irmas Falafelfars og Irmas Bønnefars.

Dertil kommer også vegetar-/veganer-konceptet "Det Grønne Marked", der siden sommer har været testet i 20 Irma-butikker, og som har vist sig at være en meget stor succes i et dagligvaremarked, der ellers ikke er præget af den store vækst.

- Det Grønne Marked med et bredt sortiment af vegetariske og veganske varer peger direkte ind i tidens trend med at spise mindre kød. I Irma har vi med vores urbane beliggenheder et særligt godt kundeunderlag til den kødfrie trend, der betyder, at vi har tredoblet omsætningen i vores testbutikker, og derfor implementerer vi konceptet i resten af Irma i 2018. Set i det lys, ved vi, at vores kunder efterspørger endnu flere grønne alternativer til kød, og derfor lancerer vi nu plantefars i alle vores butikker,  siger Anette Christensen, konceptchef for Irmas vegetariske koncept, i pressemeddelelsen.

Ligner til forveksling hakkekød

Plantefarsen, der til forveksling ligner hakkekød fra slagterens køledisk, består blandt andet af soja, hvede, kartoffel, majs, rødbede og æg fra fritgående høns og kan bruges som substitut for almindelig fars i både burgere, lasagne, frikadeller, bolognese m.m.

Her ses den nye plantefars.
Her ses den nye plantefars.
Foto: Irma

Lanceringen af den nye plantefars sker også som en del af Irmas nye delikoncept, hvor der i lighed med tidens trend og efterspørgsel fra kunderne i flere retter er skruet ned for kød og op for grønt.

Plantefars, 250 g koster 20 kroner i vejledende udsalgspris, oplyser Irma.