Gratis forplejning virkede - men gæsterne tog det hele

For at skaffe flere fans fra udeholdene byder Fremad Amager gæsterne på gratis forplejning. FC Helsingør tog i mod, men stjal også sejren med.

De danske fodboldklubber har store problemer med at få lokket tilskuere på stadion. Jo højere niveau, jo flere tilskuere, men også større afstande mellem de forskellige klubber.

quote Vi synes generelt, at der er alt for lidt fokus på de medrejsende fans, og derfor vil vi gerne være nogle gode værter for vores gæster.

Flemming Rosenkrantz, Direktør, Fremad Amager 

Derfor har Fremad Amager indført et koncept, hvor man vil byde udeholdets fans på enten gratis forplejning eller tæpper, trommer og megafoner.

- Vi synes generelt, at der er alt for lidt fokus på de medrejsende fans, og derfor vil vi gerne være nogle gode værter for vores gæster, sagde direktør i Fremad Amager, Flemming Rosenkrantz til TV 2 Lorry, da konceptet bev indført.

Forrige uge var det første gang at udeholdets fans kunne få gratis forplejning på Sundby Idrætspark, men det var ikke nok til at lokke gæsterne fra FC Fredericias fans - ikke en eneste Fredericia-fan tog i mod tilbuddet.

Anderledes forholdte det sig heldigvis i dag, da Fremad Amager tog i mod FC Helsingør. Fansne fra FC Helsingør skulle også 'kun' køre en lille time for at støtte deres fodboldhold i 1. divisionen.

quote Vi sendte to busser afsted med fans, for at bakke op om det fremragende initiativ fra Fremad Amager. Det er virkelig god hosting af dem, og virkelig høj klasse.

Carsten Fisk Nielsen, Næstformand, FC Helsingør Fodboldfans.

- Vi sendte to busser afsted med fans, for at bakke op om det fremragende initiativ fra Fremad Amager. Det er virkelig god hosting af dem, og virkelig høj klasse , siger Carsten Fisk Nielsen, der er næstformand i FC Helsingør Fodboldfans.

Om det var det, der gjorde udslaget vides ikke, men Fremad Amager må ærgre sig en smule over den gode værts-stil. FC Helsingør løb nemlig for kort tid siden med hele fornøjelsen, da kampen endte 1-2, og dermed en sejr til udeholdet.

- Det var fantastisk, at der var kommet så mange fans. Man kunne virkelig høre dem ude på lægterne, og det var skønt, siger Frederik Bay til TV 3 sport, og cheftræner Christian Lønstrup er enig.

- Det er skønt at kunne give fansne en sejr, for de stiller store krav til os. De gir en fantastisk opbakning og er en god 12-mand, så vi tydeligt kunne høre i dag.

Kampen på Sundby Idrætspark blev overværet af 1452 mennesker, hvoraf lidt mere end 150 var fra Helsingør. Og det var åbenbart nok til at skubbe holdet i retning af sejren.

Næste kamp for FC Helsingør er endnu et sjællandsk-opgør, når de på søndag tager i mod FC Roskilde.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

20_percent

playHæderkronet boldklub venter spændt på mulig genåbning: "Det betyder jo alt"

ipiccy_image

playTvillingebrødre på glatis: Hockeyfamilie lavede egen bane i baghaven

20180408-132422-L-1920x1277we

København vil være verdens mest aktive storby

Nicklas Bendtner

Bendtner er blandt strandede danskere i Dubai

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere