Tofu, falaffel og bønnefars. Efterspørgslen på veganske og vegetariske produkter stiger. I en undersøgelse fra Coop Analyse svarer 43 procent af danskerne, at de gerne vil spise mindre kød, end de gør i dag.
Derfor åbner Irma nu et nyt koncept, de kalder "Det Grønne Måltid". Det er specialafdelinger, hvor der samles et stort udvalg af veganske og vegetariske varer.
- Vi høster erfaringer de kommende otte uger i de otte butikker. Herefter ruller vi det ud i alle øvrige butikker i løbet af 2017. Vi forventer, at vi i begyndelsen af 2018 har afdelinger i alle 80 Irma-butikker, siger direktør i Irma Søren Steffensen i en pressemeddelelse.
"Det Grønne Måltid" får plads i frugt & grønt-afdelingerne. I begyndelsen vil der ifølge Irma være 150 forskellige veganske og vegetariske produkter at vælge i mellem. Man kan blandt andet finde færdige måltidsretter uden kød, falaffel- og bønnefars, gyros, kebab og tofu.
Her åbner konceptet
Den nye afdeling vil være at finde i følgende Irma Rantzausgade, Hørsholm, Finsensvej, Ndr. Fasanvej, Sluseholmen, Tagensvej og begge butikker på Nørrebrogade.
Ifølge Coop er efterspørgslen på veganske og vegetariske varer størst blandt de yngre forbrugere i hovedstadområdet.