Godt nyt til læsehestene: Få fem gratis e-bøger om måneden

Fem nye gratis bøger hver måned resten af året. Sådan lyser tilbuddet fra et nyt samarbejde mellem Metroen, en online boghandel og to kendte forlag.

Foto: Thomas Lekfeldt - Ritzau Scanpix

I et nyt og noget anderledes samarbejde mellem Metroen A/S, den online boghandel Saxo og de to forlag Gyldendal og Rosinante & Co bliver det nu gratis at læse eller lytte til udvalgte e-bøger resten af året.

I en pressemeddelelse skriver samarbejdsparterne, at metroens passagerer får gratis e- og lydbøger på farten, så man har noget at fordrive tiden med, når man eksempelvis skal fra Vanløse til Vestamager.

Læs også Giv en bog til et udsat barn: Her kan du aflevere dine bøger

Normalt forbinder man ikke en rejse i metroen med det at sidde mageligt og læse en god, tyk bog. Og det lægges der heller ikke skjul på, hvis man spørger Metro Service:

- Det er jo ikke, fordi man læser en halv eller hel bog på metroturen. Det ved vi godt, for så skal man i hvert fald køre mange ture. Det er bare et godt tilbud til alle, der har lyst til at læse bøger, og vi er gået ind i det her samarbejde, fordi vi synes, at det er et godt projekt, som vi gerne vil lægge navn til, siger Beannie Kauling Sloth fra Metro Service til TV 2 Lorry.

Behøver ikke køre i metro for at få bøgerne

Hver måned bliver der lagt fem nye bøger op til frit brug, og det er ikke et must at bruge metroen for at få adgang til de gratis værker, så det er underordnet om du bor i Greve eller Gribskov.

Bøgerne er tilgængelige på Saxos app, hvor man skal oprette sig som bruger. Men man forpligter sig ikke til noget, loves det, og man må beholde bøgerne, så længe man vil.

”Tilbuddet er helt gratis og uforpligtende. Når du benytter tilbuddet tilføjes 5 gratis e-bøger og lydbøger til din boghylde i Saxo-appen. Vi har udvalgt bøgerne, så der er lidt for enhver smag. I resten af 2018 vil du hver måned få besked, når der tilføjes nye, gratis bøger. Bøgerne kan kun lyttes og læses på Saxo-appen, men forbliver der så længe du ønsker det”, skriver Saxo på deres hjemmeside.

De fem bøger i juli måned

I juli måned kan du kvit og frit få fingrene i følgende titler:

Lars Kepler: ”Kaninjægeren”, Gyldendal

Peter Øvig: ”BZ”, Gyldendal

Kaspar Colling Nielsen: ”Det europæiske forår”, Gyldendal

Jennifer Bell: ”De ualmindelige – Den bøjede mønt”, Høst & Søn

Sally Rooney: ”Samtaler med venner”, Rosinante

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?