Godt nyt: Den misrøgtede hvalp, Hugo, skal ikke tilbage til sin ejer

Hvalpen Hugo risikerede at skulle vende tilbage til sine tidligere ejere, der havde misrøgtet ham. Nu går han i stedet en lys fremtid i møde.

00:36

Video: TV 2 Lorry & Dyreværnet

Hvalpen Hugo kradsede og kløede sig så voldsomt, at en del af hans pels og hud var helt forsvundet, da Dyreværnet fjernede ham fra sin ejer i start december.

Vi kom ud til en hvalp, som lå i en blå Ikea-pose og rystede helt vildt. Og han kløede sig nonstop. Han kunne slet ikke finde ro eller hvile. Han lå hele tiden og smågræd og peb.

Direktør i Dyreværnet, Rikke Christensen-Lee

Hugos hjem var en Ikea-pose, han var frygteligt plaget af ræveskab og hudbetændelse, og blodprøver viste, at han havde sultet i flere uger. 

- Vi kom ud til en hvalp, som lå i en blå Ikea-pose og rystede helt vildt. Og han kløede sig nonstop. Han kunne slet ikke finde ro eller hvile. Han lå hele tiden og smågræd og peb, siger direktør i Dyreværnet, Rikke Christensen-Lee.

Alligevel var der risiko for, at Hugo skulle vende tilbage til den ejer, der havde misrøgtet ham. Men nu er det endeligt besluttet, at Hugo overgår til Dyreværnet, der forsøger at finde en adoptivfamilie til ham. 

- Vi er i den glædelige situation, at vi kan finde et permanent hjem til ham inden jul, siger Rikke Christensen-Lee. 

Læs også Dyreværnet kæmper med lov: Lille Hugo blev tvangsfjernet - nu skal han tilbage

 Hjemløse ejere vendte aldrig tilbage

Selvom Hugo tydeligvis var blevet dårligt behandlet, skal Dyreværnet ifølge loven give dyret tilbage til ejeren med et påbud, så vedkommende har mulighed for at rette op på sin opførsel over for dyret.

I Hugos tilfælde var han ejet af en hjemløs, der holdt til på Sjælør Station i København.

- Da Hugos tidligere ejer kom for at hente Hugo, forklarede jeg, at jeg ikke kunne udlevere Hugo uden at sigte dem for overtrædelse af Dyreværnsloven. Ejeren blev meget vred  og gik. Siden er vedkommende ikke kommet tilbage, siger Rikke Christensen-Lee. 

Hugo er nu officielt ovegået til Dyreværnet, fordi ejeren ikke betalte for Hugos behandling i tide.

- Det er rimeligt, at vi giver folk en chance til i situationer, hvor dyret ikke er i overhængende fare, men problemet er i de grelle situationer, hvor dyret skal væk nu, så kan loven være svær at danse med, siger hun. 

Læs også Ny stor hundesag: Udmagrede hvalpe med orm

Er du Hugos nye familie?

Nu håber Dyreværnet, at hvalpen Hugo kan få sig et par nye forældre - helst inden jul. 

Vi leder efter en meget hunde-erfaren familie, gerne med erfaring med schæfer, der er kan håndtere lidt af hvert, hvad der nu måtte komme, med en hvalp som Hugo, der allerede i sit korte liv har været igennem så meget.

Dyreværnets adoptions-tekst

Men det er ikke hvem som helst, der kan overtage hvalpen.

"Vi leder efter en meget hunde-erfaren familie, gerne med erfaring med schæfere, der kan håndtere lidt af hvert, hvad der nu måtte komme med en hvalp som Hugo, der allerede i sit korte liv har været igennem så meget", står der i Dyreværnets adoptions-tekst om Hugo.

Er du interesseret i at adoptere Hugo, der er en meget aktiv hund, så skal du komme forbi Dyreværnet i Rødovre i åbningstiden, møde Hugo og i sidste ende skrive en ansøgning. 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik