Gode tips til efterårsferien: Det kan du bruge tiden på

Nu starter skolernes efterårsferie, men hvad skal man bruge en uges ferie på? Vi har samlet en række bud på sjove ting, som du nemt kan komme til.

Efterårsferien nærmer sig og det betyder familiehygge i lange baner. Mulighederne for, hvad I kan foretage jer, er mange. Derfor kommer her bud på aktiviteter i ferien, som hele familien vil elske. Nogle endda blot et stenkast fra metroen. 

Den Blå Planet (8 minutters gåtur fra metroen)

Der er som vanligt fisk på menuen, når Den Blå Planet inviterer til efterårs-detektiv-hygge. Blot få minutters gang fra Kastrup metrostation har ungerne nemlig muligheden for at slå sig løs som havdetektiver. Her skal de opklare alle de uløste gåder, som summer under vandoverfladen i de meterhøje oceantanke, ved at udspionere dyrene og afsløre, hvem der har spist hvem.

Akvariet byder også velkommen til en harpunjæger, der stiger op af de isnende kolde saltvand, efter at have været på en intens jagt efter et bytte. Selvom man måske tidligere har tilbragt en dag i de skønne omgivelser, kan man sagtens besøge akvariet igen, da deres program regelmæssigt bliver opdateret med nye aktiviteter.

Det er muligt at prøve kræfter med udfordringerne gennem hele efterårsferien, da aktiviteterne finder sted fra lørdag d. 14. oktober til og med søndag d. 5. november. Børn under 3 år er gratis, men børn i alderen 3 til 11 år skal betale 95 kroner i entré. En billet, til personer ældre end 11, koster 170 kroner.

Læs mere om efterårsferie på Den Blå Planet her.

Arbejdermuseet (3 minutters gåtur fra metroen)

Er du træt af, at din mor beder dig om at tage opvasken efter aftensmaden? Så skulle du prøve, hvordan det var at være barn i Thorvald Staunings tid. Cykl ud med varer på budcyklen og kom i lære som smed. Efter det hårde arbejde kan du nyde en kop varm kakao, imens der bliver læst historier om hvordan, det var at være barn på Staunings tid.

Alt dette, og meget mere, foregår på Rømersgade 22, tre minutters gang fra Nørreport station, i perioden mandag d. 16. til lørdag d. 21. oktober fra kl. 10-16. Indgang og aktiviteter for børn, er gratis, hvor voksne skal betale 75 kroner for en billet.

Læs mere her.

Musikmuseet (1 minuts gåtur fra metroen)

Har du en indre musiker gemt i maven, så tag ind på Musikmuseet i efterårsferien. Her har du muligheden for at blæse i en fagot eller en tuba, når dørene bliver åbnet ind til et univers af en masse musik.

I løbet ad ugen vil der være spændende aktiviteter for både børn og voksne. Alle aktiviteter er gratis. når først man har betalt entré, som koster 50 kroner for voksne, men er gratis for børn. For de mindre børn er der børneomvisningen ”Træskoen der gerne ville være violin”. Og for de større børn og voksne er der blandt andet omvisning med Musikmuseets omviser.

Musikmuseet ligger kun 1 minut fra Forum metrostation, og foregår ligesom de to andre forslag inden døre. Så uanset om det danske vejr viser sig fra sin værste side, er der ingen undskyldning for ikke at komme ud af døren.

Læs mere om arrangementet her.

Du kan få gode fortællinger om livet under vand på Den Blå Planet i efterårsferien.
Du kan få gode fortællinger om livet under vand på Den Blå Planet i efterårsferien.
Foto: Thomas Lekfeldt / Scanpix

Kominér tog og efterårshygge

Trænger du og familien til at komme ud og opleve noget sjovt, men samtidig lærerigt? Så hop ind i regionaltoget, og tag turen direkte til Øresundsakvariet. Her vil I få muligheden for at opleve havets krebsdyr helt tæt på.

Tør I være med til at se, hvordan det ser ud, når man dissekerer en fisk og har i mod på at klappe en ægte taskekrabbe? Så er Øresundsakvariet lige noget for dig og familien. Dagen kommer til at flyve afsted med alle de forskellige aktiviteter, som saltvandsakvariet byder på.

I hele uge 42 er der åbent 10-17, og vil man gerne opleve levende havdyr og klappe den store krabbe, så skal man være der klokken 11.25 eller 13.25.

Læs mere her.

Der er dømt "uhygge" i Tivoli, når der holdes halloween i efterårsferien.
Der er dømt "uhygge" i Tivoli, når der holdes halloween i efterårsferien.
Foto: Jens Astrup / Scanpix

Gratis for børn

Hvis du mangler inspiration til, hvor du skal tage børnene med hen, så skal du læse med her. For der er mange aktiviteter at vælge fra.

Tivoli

Tivoli bliver af mange forbundet med efterårsferien, da der hvert år bliver pyntet op i haven med utallige græskar og tusindvis af lys. 

Udover den imponerende oppyntning er der også et hav af aktiviteter for både store og små. Hver dag går Rasmus Klump på scenen i to Halloween-forestillinger ”Ren Magi” og ”Bøh! Ramus”, og det også muligt at være kreativ med Halloween på udvalgte dage i Pantomimeteatret. Her kan man forvandle sig selv til faretruende ting, som en kriblende edderkop eller et uhyggeligt græskar.

Derudover er forlystelserne stadigvæk åbne, og med gratis adgang for børn under 8, og en billetpris på 110 kroner, for personer over, er det en oplagt mulighed til en udflugt i efterårsferien.

Se hele programmet i Tivoli her.

Danmarks Tekniske Museum

På Danmarks Tekniske Museum er der også gratis adgang for børn under 18. Her kan man dykke ned i museets nylige åbnede udstilling ”Smartphonemania”, der fortæller om, hvordan vi håndterer de forandringer, de nye teknologier fører med sig. På museet finder du også et gammel kandestøberi, hvor du kan se hvordan man støber tinsoldater, som du selv får muligheden for at male.

Læs mere her.

Du kan også tage en tur tilbage i tiden ved at besøge Sagnlandet Lejre i efterårsferien.
Du kan også tage en tur tilbage i tiden ved at besøge Sagnlandet Lejre i efterårsferien.
Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix

Hvis du vil væk fra storbyens menneskemylder

Hvis du ikke vil bevæge dig mod København, så er der stadigvæk masser aktiviteter at finde. Alt fra færgetur til reptiludstilling.

Den Lille Færge og Horrorwalk

Skal du have en sejltur på 'Danmarks smukkeste sømil', så skal du en tur til Hillerød, hvor Den Lille Færge lægger fra kaj og sejler rundt om Frederiksborg Slot. Færgen lægger fra kaj lørdag den 14. oktober og sejler alle dage til og med søndag den 23. oktober - i tidsrummet 12-16. Og traditionen tro vil der på årets tre sidste ture være et glas vin til de voksne og en flødebolle til børnene, inden færgen går i vinterhi.

Halloween markeres også i Hillerød den 20. oktober, hvor der er "Horrorwalk". Her kan du lave dit eget græskar, blive malet som en ægte zombie eller tage turen rundt i fakkeltoget.

Læs mere her.

Reptiludstilling

Er du til slimede slanger, minikrokodiller eller store edderkopper, så er der godt nyt. I Helsingør Bycenter er der hele efterårsferien fra den 16. til den 22. oktober reptiludstilling. Dyrepasserne står klar med store terrarier og kælne krybdyr, som du kan røre, hvis du tør.

Læs mere om arrangementet her.

Sagnkongefestival

I efterårsferien bliver Sagnkongetiden vakt til live i Sagnlandet Lejre. Her kan du være en del af en vikingekrigslejr, som summer af liv og blodige kampe. Og så kan du lave dine helt egne smykker, snitte dit eget sværd eller være "læge" i lazarettet.

Du kan læse mere om efterårsferie i Sagnlandet Lejre her.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

"Det er både sundt og nærende for vores fælles forståelse af hinanden og vores kultur at få indblik i de andres sprog," siger sprogforsker Michael Ejstrup.

Forskningsprojekt søger dialekter: "Nordsjællandsk er en af de mest diverse ting indenfor sprog"

Tegning af Moen bynavne

Har du også undret dig? Her er forklaringen på sære bynavne i Lorryland

60_percent

playDigteren Peter Laugesen om klimaforandringerne: Det er trist at være magtesløs tilskuer

Bakken

playBakken får ny forlystelse - bliver den første af sin slags i Nordeuropa

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere