God stil: Supermarked giver overskudsmad til hjemløse

Flere supermarkeder giver overskudsmad til trængende i juleferien.

Julen er hjerternes fest, og flere supermarkeder forsøger også at gøre en ekstra god gerning i december. 

I flere af COOPs butikker får frivillige lov til at tømme hylderne den 23. december, når der skal holdes julelukket, så de bagefter kan dele varerne ud til trængende familier.

Og i Lidl har man nu besluttet i fire lokale forretninger i København, at den overskydende mad skal gives til Blå Kors' værested Grace KBH, hvor hjemløse har muligheden for at slippe for vinterkulden og låne en seng. 

Lillejuleaften får personalet lov til at tømme supermarkederne på Nørrebrogade, Vesterbrogade, Lygten og Dirch Passers Allé på Frederiksberg, så det kan serveres juleaften og i dagene derefter. 

Donation falder på et tørt sted

- Det er dejligt, at vi kan være med til at gøre en forskel lokalt ved at donere vores overskudsvarer her i butikken, så brugerne af GraceKBH kan få lidt ekstra god mad i julen, siger butikschef Bertram Jensen fra Lidl på Nørrebrogade. 

Og hos Blå Kors kan man da heller ikke få armene ned:

- Donationen har kæmpe betydning for vores lille sted. Vi bespiser dagligt 60-70 mennesker i vores nødherberg for hjemløse. Økonomisk er det utrolig svært at få lavet god og sund mad for de midler vi har, så donationen falder på et tørt sted, siger værestedsleder Sofie Weinrich Engell i en pressemeddelelse. 

Allerede tilbage i 2015 startede organisationen Stop Spild af Mad, REMA 1000 og Dansk Folkehjælp et samarbejde om at uddele overskudsmad som julehjælp. 

Hvert år bliver der smidt mad ud for milliarder i Danmark. 

Miljøministeriet vurderede i 2015, at over 700.000 tons spiseligt mad ender i skraldespanden, og netop i julemåneden er problemet særlig stort. 

Både Coop og Lidl donerer overskudsmad fra forretninger i hele landet. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Forbrug

wolt

Er sultne efter bedre løn: Fredag aften strejker Wolt-bude i København

Irma i Valby(3)

playFor tre år siden var dagligvarebutik truet af lukning – nu er den kåret som kædens bedste

Bageri

Klamme fund i bagerier udløser politianmeldelse og bøder

eksempler

Se tricksene: Sådan bliver du lokket til at købe mere på nettet

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere