Global megaevent kommer til København: "Vi vandt WorldPride!"

I 2021 kommer den globale LGBTQ-event World Pride til København.

- Vi vandt den! Vi vandt WorldPride! Det er en stor sejr for byen.

Ordene kommer fra den lokalpolitikeren Tommy Petersen, der er gruppeformand for de Radikale i Københavns Borgerrepræsentation.

quote Det er et kæmpe globalt megaevent, hvor flere 100.000 LGBTQ-tilhængere fra hele verden deltager

Tommy Petersen, Radikale, Kbh. Borgerrep.

Sammen med en række andre politikere i Borgerrepræsentationen og foreningen Happy Copenhagen har han kæmpet for at København skulle huse megaeventen WorldPride i 2021.

- Det er et kæmpe globalt megaevent, hvor flere 100.000 LGBTQ-tilhængere fra hele verden deltager, siger Tommy Petersen til TV 2 Lorry.

WorldPride, der i 2021 kommer til at gå under navnet 'Copenhagen 2021 - You are included', er en mangefacetteret event, der både indeholder en LGBTQ kulturfestival, en international menneskerettighedskonference og den velkendte prideparade, som også kendes fra Copenhagen Pride.

- Vi er ellevilde ved udsigten til at byde hele verden velkommen til København. Vi vil levere et globalt megaevent med mangfoldighed og inklusion i centrum, siger Lars Christian Østergaard, der er sekretariatschef i Happy Copenhagen, i en pressemeddelelse.

Ifølge den Radikale gruppeformand i København er der ingen tvivl om værdien i, at den store ligerettigheds-event kommer til hovedstaden.

quote Det kommer til at manifestere København internationalt som en by, hvor rummelighed og lige rettigheder for alle er i føresædet.

Tommy Petersen, Radikale, Kbh. Borgerrep.

- Det kommer til at manifestere København internationalt som en by, hvor rummelighed og lige rettigheder for alle er i føresædet.

- København har en lang historie for at være en ligestillet by. Vi er et foregangsland, og på den måde synes jeg, at det er et oplagt sted at have eventen, siger politikeren. 

Wonderful Copenhagen: Trecifret millionbeløb i omsætning

Samtidig giver en megaevent som WorldPride også væsentlige indtægter til de handelsdrivende og hotel- og restaurationsbranchen.

- Og så vil det skæppe godt i kassen i form af restaurantbesøg, hotelovernatninger med videre, siger Tommy Petersen.

quote Ifølge vores analysemodel, så vil det generere omkring 120 millioner kroner ind i turismeomsætning

Lars Vallentin Christensen, eventchef Wonderful Copenhagen

Wonderful Copenhagen skønner, at indtægterne ved WorldPride i København løber op i et trecifret millionbeløb.

- Ifølge vores analysemodel, så vil det generere omkring 120 millioner kroner ind i turismeomsætning, så det er helt sikkert det, vi kalder et megaevent, fastslog eventchef hos Wonderful Copenhagen, Lars Vallentin Christensen, til TV 2 Lorry i august måned.

Den store WorldPride kommer til at vare en uge, men herefter slutter ligestillings-festen ikke nødvendigvis. 

Idrætsstævne mod diskrimination

Går alt efter planen, bliver København også destinationen for EuroGames, som er et idrætsstævne, der skal øge opmærksomheden om LGBT-sport og bekæmpe diskrimination på baggrund af seksuel orientering i sport.

EuroGames skal afvikles samtidig med WorldPride, der desuden finder sted i København på 25-året for Copenhagen Pride.

- Næste slag står så i foråret, hvor vi står bag Euro-games, som er et LGBTQ-event på to uger. Der kommer til at være endnu mere. Der har vi også et bud ude - og det lægger samtidig med WorldPride i 2021, siger Tommy Petersen.

Støtten til København ansøgning om at blive destination for WorldPride har været massiv. Her har både regeringen og alle involverede kommuner tilkendegivet deres støtte.

Københavns Kommune har endda bevilget 3,2 millioner kroner til projektet i budfasen.

- Der er jo ingen tvivl om, at det er med til at skabe omsætning. Der kommer masser af turister og gæster til byen, og det er med til at vise, at København også har nogle værdier, som vi gerne vil være med til at vise frem, har Københavns kultur- og fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen, tidligere udtalt til TV 2 Lorry.

Eventen bliver planlagt som et samarbejde mellem København og Malmø i det, der kaldes Greater Copenhagen.

Fakta: Det indeholder 'Copenhagen 2021 - You are included'

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Jørgen Olsen Fredens Havn

- Hvad nu, hvis jeg stillede 20 udrangerede campingvogne ind i Kongens Have?

Rækkehuse i Tingbjerg

Stor interesse for at købe ejerbolig i hård ghetto

Skærmbillede 2021-04-14 kl. 22.08.48

Undersøgelse udpeger Egedal som landets bedste kommune

20_percent

playLeif reddede 5-årig fra druknedød: Nu hyldes han på frimærke som hverdagshelt

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere