Glem alt om J-dag: I dag kan du bælle gratis cider

Du ved sikkert, at julebryggen kommer på gaden i dag. Men vidste du, at det også er i dag, at verdens næststørste ciderbar åbner på Vesterbro?

Cider er vin lavet på 100 procent æblemost. Typisk er det mousserende men i England laver mange det uden bobler. Foto: Holm Cider

Hvis du bevæger dig ud i det københavnske natteliv i aften, kan du med garanti finde tusindvis af glade, fulde mennesker, der fejrer J-dag med litervis af julebryg. Men det er faktisk også i dag, at en søskendetrio tager kampen op mod øllene. 

'Rigtig cider'

Cider er vin lavet på 100 procent æblemost, typisk er det mousserende men i England laver mange det uden bobler.

De åbner nemlig verdens næststørste ciderbar - målt på udvalg - i dag. 

Holm Ciders nye ciderbar åbner på Istedgade i København, og udvalget overgåes, så vidt de selv ved, kun af ciderbaren Wassail i New York. Du kan finde over 100 forskellige cidere fra hele Europa på kortet, og fredag aften kan du sågar slukke tørste gratis, hvis du er en af de første gæster på den nye ciderbar. 

Læs også Ny whiskeybar: Vælg mellem 340 forskellige slags

En af mændene bag er Rasmus Holm. Han har i mange år ærget sig over ikke at kunne få meget 'rigtig cider' i Danmark.

Vi har altid undret os over, at der ikke er en større cidertradition i Danmark, for er der noget, vi er gode til, så er det æbler

Rasmus Holm

- Vi har altid undret os over, at der ikke er en større cidertradition i Danmark, for er der noget, vi er gode til, så er det æbler, siger Rasmus Holm.

For halvandet år siden åbnede ham og de to søskende, Simon og Emilie, Nordens første ciderbutik, og nu er de altså klar med en bar, som slår dørene op i aften. 

Holm Cider drives af de tre søskende Emilie, Rasmus og Simon samt deres far. Foto: Holm Cider

Læs også Vesterbro hyldes i udlandet: Et af verdens fedeste kvarterer

Læs også Godt nyt til tørstige fans: FC Roskildes ørn får sin egen øl

 Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?