Glad borgmester: "Nu nedlægger vi 80 p-pladser i Indre By"

Borgerrepræsentationen har besluttet at nedlægge 80 parkeringspladser i Indre By, i stedet kommer der pladser i underjordiske p-anlæg.

80 parkeringspladser i gaderne i Indre By skal nedlægges for at skabe mere plads til cykelparkering og byrum. 

Politikerne på Københavns Rådhus har fordelt et overskud på intet mindre end en milliard fra 2016-budgettet. Cirka halvdelen af pengene skal gå til en opgradering af byens skoler, mens resten er fordelt på andre projekter. 

Se videoen og bliv klogere på, hvordan pengene skal bruges. 

Københavns Kommune er i dag blevet enige om, hvordan overskuddet på næsten en milliard kroner fra budgettet for 2016-17 skal fordeles.

Politikerne blev også enige om at bruge penge på at nedlægge de 80 p-pladser i gadeplan i centrum af København. Det gør Enhedslistens Morten Kabell tilfreds. 

- Middelalderbyen er skabt til fodgængere og byliv med smalle gader, lave og forskelligartede huse og små overskuelige pladser. Jeg så gerne hele Middelalderbyen befriet for biltrafik, og den vision rykker nu et skridt nærmere med nedlæggelsen af 80 parkeringspladser, vi i stedet for kan bruge til mennesker og byliv frem for opmagasinering af biler, siger Teknik- og Miljøborgmester Morten Kabell (EL) i en pressemeddelelse.

Nedlæggelsen af p-pladserne er mulig, fordi beboerne i Indre By i stedet bliver sikret adgang til parkering i en del af p-anlægget under Israels Plads og et anlæg af nye parkeringspladser under Langebro. Samtidig får beboerne adgang til at parkere på kommunale anlæg ved eksempelvis institutioner. 

Men De Konservative er uenige i, at man kan tale om, at p-pladserne bliver nedlagt. 

- Man kan ikke sige, at parkeringspladserne bliver nedlagt, de bliver flyttet, for der bliver åbnet ti gange så mange andre steder i byen, siger de Konservatives Jakob Næsager, medlem af Teknik- og Miljøudvalget.

Også han er dog tilfreds med, at pladserne bliver flyttet fra gaderne. 

- Vi synes, at gaderne skal bruges til at køre på, så vi synes, det er fint, at de bliver flyttet ned under jorden. 

Vejnavne ligger ikke fast

Allerede i 2016 blev der lavet en aftale om, at parkeringspladserne skulle væk. Men dengang blev der ikke fundet penge til at føre planen ud i livet. 

- Der er nu enighed om, at pengene nu skal findes ved at gennemgå alle tidligere parkeringsaftaler for ubrugte midler. Herefter skal Teknik- og Miljøudvalget beslutte, hvad pengene skal bruges til, men der er allerede nu enighed om, at nedlæggelsen af parkeringspladser i Indre By skal finansieres af denne pulje, står der i pressemeddelelsen fra Teknik- og Miljøforvaltningen. 

Der er endnu ikke sat navne på de veje, hvor parkeringspladserne skal nedlægges. Det tager Teknik- og Miljøforvaltningen først stilling til senere på året.