Gigantisk rigmandsyacht på besøg i København

En af verdens største privatejede motorbåde var fredag et smut forbi Københavns Havn.

Fredag kunne de forbipasserende i Københavns Havn beundre en af verdens største privatejede motorbåde, superyachten Yas.

1 af 3

Det var ikke et helt almindeligt skib, der fredag lagde til kaj ved Nordre Toldbod i Københavns Havn.

Den privatejede og 141-meter lange superyacht 'Yas' fra De Forenede Arabiske Emirater kunne i løbet af fredagen beundres i den nordlige ende af havnen af de mange daglige forbipasserende mennesker.

Superyachten Yas ved Nordre Toldbod i Københavns Havn.

Ofte findes der langt større skibe i form af krydstogtskibe ikke langt derfra ved Ofeliakaj, men fredagens gæst i form af den besøgende yacht var alligevel i en kategori for sig.

Ifølge hjemmesiden boatinternational er Yas med sine 141 meter i længden nemlig verdens tiende største Yacht. 

Yas ejes ifølge en anden hjemmeside, superyachtfan, af sheik Hamdan bin Mohammed Al Maktoum, bedre kendt som Fazza, der er kronprins af Dubai, som er den største by i De Forenede Arabiske Emirater.

Yachten Yas i den svenske by Göteborg onsdag d. 31 juli 2019 få dage før den kunne opleves i Københavns Havn. Foto: Thomas Johansson / Ritzau Scanpix

Dubai er kendt for at være en af de hurtigst voksende byer i verden grundet de mange oliepenge i landet, der blandt andet har gjort kongefamilien særligt velhavende.

Ifølge Copenhagen Malmø Port, som TV 2 Lorry har været i kontakt med, er det uvist, hvem der var ombord på skibet da det besøgte København - men man bekræfter, at det lå til kaj i løbet af fredagen.

Superyachten har flere forskellige skibsdæk, hvor der selvfølgelig er udendørs pools.

Allerede senere på aftenen gik turen videre til Bornholm, hvor skibet ankom til tidligt lørdag morgen og i skrivende stund stadig ligger for anker ud for Rønne Havn.

Yachten Yas har plads til 60 gæster fordelt på 30 forskellige kabiner. Derudover er der også plads til skibets 56 besætningsmedlemmer, der også bor på skibet og er fordelt rundt på 26 andre kabiner.

Den blev oprindeligt opført i 1981 som en hollandsk marinefregat, men blev i 2011 ombygget til den superyacht, det stadig den dag i dag fungerer som.

Først i 2015 blev Yas leveret til sin nuværende ejer. Prisen skulle angiveligt ligge på 180 millioner amerikanske dollars svarende til cirka 1,2 milliarder danske kroner - men Yas er umiddelbart ikke til salg.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik