​Geranium kåret til Nordens bedste restaurant

Restaurantguiden White Guide Nordic har kåret Østerbro-restauranten. Yderligere 44 restauranter fra hovedstadsområdet er med i guiden.

01:47

Landets eneste trestjernede Michelin-restaurant har fået endnu en hædersbevisning til samlingen.

Det er restaurantguiden White Guide Nordic, der har kåret gourmetrestauranten på Østerbro til Nordens bedste restaurant.

- Vi er pissehamrende stolte af at ende på toppen af den liste. Det betyder rigtig meget for os, siger Søren Ledet, der er sommelier og medejer af Geranium, til TV 2 Lorry.

Læs også Geranium-chef skal gøre dansk kok til verdens bedste

Havde ikke set det komme

Han havde ikke regnet med, at prisen var gået til Geranium. 

- Jeg var helt overbevist om, at vores kære venner fra Stockholm ville vinde den. Det er ikke rigtig gået op for mig endnu. Men jeg er glad, og jeg er stolt på vegne af mine kolleger, siger han. 

Restauranten er blevet kåret sammen med de øvrige 30 bedste restauranter i Norden sammen ved et arrangement på Hotel- og Restaurantskolen i Valby. 15 af dem ligger i Danmark.

Læs også Geranium er verdens 19. bedste restaurant

45 fra hovedstadsområdet

Danmarks næstbedste og tredjebedste restauranter er også fra hovedstadsområdet. Det er Søllerød Kro og Mielcke og Hurtigkarl på Frederiksberg.

I alt rummer restaurantguiden 300 restauranter fra Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige, hvoraf de 45 ligger i hovedstadsområdet.

Ifølge Søren Ledet har det stor betydning for hele hovedstadsområdet, at så mange restauranter i området er med på listen.

- Det at være i toppen af listen betyder, at man har et rigtig højt niveau på alle fronter, siger han til TV 2 Lorry. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik