Genial løsning: Her vasker de sokkerne i regnvand

Alt det vand, der falder ned fra himlen, bliver genbrugt til vanding og tøjvask.

Boligselskabet FSBs boligafdeling Bispeparken på Bispebjerg vasker tøj i regnvand. Foto: FSB

I Bispebjerg er de kommet på en ret genial løsning. Her har man i boligområdet Bispeparken fundet ud af, hvordan man sikrer lejlighedskomplekset mod skybrud og hvordan man samtidigt bruger alt det vand, der falder ned fra himlen, fornuftigt.

Det er boligselskabet FSB, der ejer boligafdelingen Bispeparken, som har 785 lejligheder, hvor der er gjort en indsats for at være på forkant, når det voldsomme vejr driver ind over København.

- Det er et visonært, grønt boligselskab, der har forstået at udnytte de store vandmængder vi indimellem ser her i landet til fordel for både beboere og miljø, siger landskabsarkitekt i FSB Birgitte Vest Rasmussen.

Vandet fra både tage og altaner ledes ned til regnbede i udearealet, og herfra siver vandet gennem jorden ned til grundvandet.

  Foto: FSB

Derudover ledes regnvand fra taget på to af Bispeparkens blokke til tanke i kælderen, og bruges i det store vaskeri til tøjvask. Når tankene er fulde, løber det overskydende vand videre ud i regnbedet.

- Når man vasker tøj i regnvand, så behøver man ikke bruge afkalkning i vaskemaskinen. Regnvandet er nemlig blødt i sig selv og det bliver tøjet også, siger Birgitte Vest Rasmussen.

00:54

Se hvordan regnvandsopsamlingen fungerer her. 

Luk video

Hun tilføjer yderligere et par fordele ved anlæggene. De mindsker risikoen for oversvømmelser, vandet bliver genbrugt og beboerne har færre udgifter til kloakafledning.

Løsningen med regnvandsvaskeri og regnbedene har kostet 5,6 millioner kroner. 

Læs også Kraftig regn på vej: "Lige nu er vejret som en gryde popcorn"

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik