Gastronomisk danmarkskort: Se hvor Michelin-landmændene bor

Landbrug og Fødevarer har udgivet et digitalt danmarkskort, der viser hvor råvarerne til restauranter med Michelinstjerner kommer fra.

Hovedstadsområdet byder på adskillige Michelin-restauranter, og sådan kommer det med al sandsynlighed også til at være efter i morgen, når stjernerne endnu engang bliver uddelt - i år sker det i København. 

Nogle af dem, der følger spændt med i, hvilke restauranter, der opnår gastronomiens fineste hæder, er landmændene. Netop dem vil interesseorganisationen Landbrug og Fødevarer gerne sætte fokus på med udgivelsen et nyt digitalt danmarkskort

Uden landmændenes gode råvarer er det nemlig mere end svært at få Michelinstjerner. 

- Der hvor der ligger en Michelin-restaurant, er der typisk også lokale råvareleverandører, der kan lave fødevarer i absolut verdensklasse. De landmænd vil vi gerne være med til at hylde, når stjernerne bliver uddelt, siger Karen Hækkerup, der er direktør i Landbrug og Fødevarer. 

Lokal stolthed og stjernedrys

På det digitale danmarkskort kan man se, at flere af Michelinrestauranterne i København får deres råvarer fra hovedstadsområdet - det gælder blandt andet for restauranterne Relæ, Kong Hans, Kadeau og Kiin Kiin, der får leveret råvarer fra Dronningmølle, Lejre, Rungsted, Skævinge og Ølstykke. 

- Jeg håber, vi med kortet kan være med til at skabe øget lokal stolthed over de dygtige landmænd rundt omkring i landet. Måske kan man endda køre forbi sin lokale landmand og købe Michelin-gulerødder eller Michelin-kød, så man derhjemme kan få lidt af stjernedrysset på sin egen middagstallerken, siger Karen Hækkerup.

De eftertragtede Michelinstjerner bliver uddelt mandag på Københavns Rådhus. Arrangementet kan livestreames fra kl.17 her.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik