Gammelt nazihovedkvarter i København omdannes til hotel

En af Københavns mest kendte og centrale ejendomme nær Rådhuspladsen, Dagmarhus, skal omdannes til hotel med plads til flere hundrede gæster.

Det er heldigvis mange år siden, at nazisterne havde hovedkvarter i Dagmarhus i hjertet af København, men historierne der fra hænger ved.

- Vi så nogle gamle billeder, hvor man kunne se, at tyskerne havde maskingeværer oppe under taget, der pegede ned mod Rådhuspladsen. Vi nåede frem til, at når der kunne stå maskingeværer deroppe dengang, så kan det også holde til, at der er skurvogne deroppe i dag, siger Claus Hildebrandt til Børsen.

quote Vi så nogle gamle billeder, hvor man kunne se, at tyskerne havde maskingeværer oppe under taget, der pegede ned mod Rådhuspladsen.

Claus Hildebrandt, Direktør

Baggrunden for forklaringen er ifølge avisen, at den ikoniske funkis-bygning fra 1930'erne nu skal omdannes til nyt moderne hotel med plads til 238 værelser.

Det er Claus Hildebrandt, der er er bygherre på projektet, men det er den hollandske kæde Citizen M, der nu vil opføre hotel i tyskernes gamle hovedkvarter i Danmark på Jernbanegade 4.

Dagmarhus har indtil for kort tid siden været lejet af advokatfirmaet Gorrissen Federspiel, der nu er flyttet over i Axel Towers en spytklat derfra, og derfor har det været muligt for Citizen M at rykke ind.

Den hidtidige lejer, advokatfirmaet Gorrissen Federspiel, er flyttet ud af bygningen, og entreprenørvirksomheden Hoffmann er rykket ind med kabler, gipsvægge og maling.

Da Gorrissen flyttede, undersøgte Claus Hildebrandt mulighederne for alternativ anvendelse af Dagmarhus hos Københavns Kommune og endte med at få udvidet mulighederne til også at omfatte drift af hotel på adressen.

Erhvervsmastodont i København

I følge Børsen ejer familien Hildebrandt nu seks ud af ti matrikler i den karré, der afgrænses af Axel Torv, Jernbanegade, H.C. Andersens Boulevard og Studiestræde. Familien Hildebrandt består af forældrene Jørgen Henrik og Aase Hildebrandt samt deres tre voksne børn.

quote Det er på tide, at København får noget andet, og det er min mission at få trukket noget til København, som de andre ikke kan.

Claus Hildebrandt, Direktør

Sønnen Claus Hildebrandt er direktør, men alle tre børn er medejere af familieselskabets aktiver, der oprindeligt er grundlagt i en automobilforretning startet af Jørgen Henrik Hildebrandt.

Ejendommene ejes gennem selskaberne H.H. Ejendomsinvest ApS, Ejendomsselskabet Katarina og Badeanstalten København. Familien ejer også Hotel Sankt Annæ og Ascot. I alt har familien ca. 45.000 kvm erhvervsejendomme og hoteller.

Nødvendigt byggeri for Hovedstaden

Børsen beskriver den hollandske hotelkæde Citizen M som betalelig luksus, hvor forretningsfolk kan komme til at bo tæt på Rådhuspladsen i mindre rum og med minimal bemanding i hoteldriften for at priserne kan holdes nede.

- Man kan bare tage til Stockholm eller Oslo, så har de bedre hoteller. De har et mere varieret udbud. I København ligger vi efter min opfattelse og roder rundt i det samme segment. Det er på tide, at København får noget andet, og det er min mission at få trukket noget til København, som de andre ikke kan, siger Claus Hildebrandt.

Det bliver Hoffmann, der kommer til at stå for at få projektet gennemført, og det bliver ikke et uvant samarbejde for de to parter. Det var nemlig også Hoffmann, der var entreprenørfirma på den ombygning, som blev gennemført til fordel for Gorrissen tilbage i 2004.

Hotellet ventes klar efter en byggetid på halvandet år, der startede i marts.


Spørg Os - Afstemning

Spørg Os - Formular

Valg til Folketinget