'Game of Tones': Klokketårn hyldede globalt serie-hit

Forbipasserende ved Vor Frelsers Kirke fik mandag eftermiddag lov til at lytte til et særligt ’Game of Thrones’-klokkespil.

01:24

Masser af folk stoppede op på Christianshavn mandag eftermiddag for at hive telefonen i vejret, da Lars Sømod overraskede med sit særlige klokkespil.

En melodi om is og ild spiller på allersidste vers.

Det længe ventede finaleafsnit i hitserien ’Game og Thrones’ er ude nu, og det blev mandag eftermiddag markeret på særlig vis i København.

Fra Vor Frelsers Kirke lød seriens berømte kendingsmelodi nemlig ud over Christianshavn, da klokkenisten Lars Sømod satte sig til rette i tårnet, der rejser sig 90 meter over byen. 

- HBO spurgte, om jeg havde lyst til det, og det plejer vi at sige ja til, når det er noget bredt funderet. Og der er så mange, der ser den serie, at det da giver god mening at markere afslutningen, siger han til TV 2 Lorry.

Lars Sømod spiller fra kirkens gamle vægterværelse på et såkaldt stok-klaver, der har mekanisk forbindelse til klokkerne.

Det ligner et klaver eller et orgel, men i stedet for at spille på tangenter med fingrene spiller man med undersiden af hånden på nogle træ-stokke.

Spillede Kim Larsen-hit

Det er langt fra første gang, at klokkenisten spiller melodier fra noget, der er oppe i tiden.

Mange vil sikkert også huske, at det var Vor Frelsers Kirke, der spillede forskellige Kim Larsen-hit allerede få timer efter hans død tilbage i oktober 2018.

Og dengang var det også med Lars Sømod ved klavituret. 

Han håber, at hans melodier får folk til at stoppe op. Også selvom de eksempelvis kan have travlt med at komme hjem og se Game of Thrones. 

Hør her, hvordan det lød, da man hyldede Kim Larsen fra tårnet tilbage i oktober 2018:

00:47 Luk video

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?