Gæt en lort og registrér den

Kokasser, hestepærer, eller hjortelort. Dyremøg er levested for hundredvis af insekter. Møder du en lort på din vej, så kan du registrere den med den gratis app 'NaturTjek' og bidrage til danmarkshistoriens største undersøgelse af naturens tilstand.

Foto: Danmarks Naturfredningsforening

Det kan godt være at de er temmelig udelikate, dyrelortene, men de er faktisk et vigtigt levested for hundredvis af svampe, fluer og biller.

Og de viser tydeligt, hvordan det står til med den danske natur.

- Vi beder ikke folk om at hænge længe ud med lorten, men lave en hurtig og nem registrering af den på app'en 'NaturTjek'. Møg i naturen er faktisk en udmærket indikator på livet, så den er vigtig at få med i det store datamateriale, der dannes på baggrund af samtlige registreringer af dyr, planter og levesteder i den danske natur, siger Simon Leed Krøs, projektleder i Danmarks Naturfredningsforening.

Hundelorte skal ikke registreres

Ikke alt møg er et positivt tegn. Det gælder for eksempel hundelorte, så de skal ikke registreres. Man skal kigge efter friske kokasser, hestepærer, fåre- eller hjortelort . Frisk møg er fugtigt, glinsende og tiltrækker fluer.

Sådan gør du:

Download app'en 'NaturTjek' i ITUNES eller GOOGLE PLAY eller registrér møg online på www.biodiversitet.nu.

FAKTA OM PROJEKTET:

Den gratis app NaturTjek skal tilvejebringe datagrundlaget i forskningsprojektet Biodiversitet Nu, som frem til 2020 skal skabe ny viden om, hvordan biodiversiteten i Danmark har det, og - helt centralt - inddrage befolkningen i indsamling af data. Målet er 150.000 registreringer årligt. Forskningsprojektet er et samarbejde mellem Danmarks Naturfredningsforening, Københavns Universitet og Aarhus Universitet.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik