Gadefest med musik, mad, mikrobryg - og haneslagtning

I dag afholdt Ansgarkirken, der ligger i Bispebjerg i Københavns Nordvestkvarter, sommerfest. Det blev en festlig affære - men med malurt i bægeret.

Sommerfesten i Ansgarkirken var sidste år en bragende succes. Faktisk så succesfuld at kirken valgte at gentage arrangementet for andet år i træk.

Vejene omkring Ansgarkirken blev lukket af, og det var her, at festlighederne fik lov til at blomstre frem.

Madboderne piblede siden frem og op kom en hoppeborg flankeret af et æsel og en kamel, der skulle underholde børnene.

Maden var gratis og blev taget godt i mod - og der var noget fra enhver smag med lækkerier fra både Sydamerika, Afrika, Pakistan, Sydindien og Asien.

I musikteltet gæstede både Bjergtaget, De Skrigende Måger og Café Larsen, mens kirkens rum blev fyldt af Ida Riegels cello og mandekoret Schola Cantorum.

Ansgarkirken vil med sommerfesten slå et slag for sundheden, for fælleskabet, for det gode måltid og for et større kendskab til den mad, vi spiser.

- Det kan være svært at finde gejsten til at lave sund mad til sig selv, hvis man føler sig ensom. Her i Ansgarkirken vil vi gerne gøre vores til, at folk mødes - gerne over et sundt måltid og lidt eftertænksomhed, siger sognepræst i Ansgarkirken, Vivi Andersen.

Med til festlighederne var også en hane, som blev et uventet stort omdrejningspunkt for sommerfesten. En gruppe dyreaktivister dukkede nemlig op for at redde hanen, som skulle slagtes.

- Haner, høns og kyllinger er intelligente, sociale, følende og sansende dyr! Ligesom os!, sagde en talskvinde fra Direct Action Everywhere, Denmark til de fremmødte.

Derfor måtte politiet yde særlig beskyttelse til hanen, der klarede skærerne - indtil den altså blev slagtet foran en stribe børn, der siden hjalp med at plukke og partere fjerkræet.

Se et lille sammenklip af misæren over artiklen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Klovn

Fortryder afslutning: Nu bliver det rigtig pinligt med gammelmands-problemer

fangekoret

playVideo: Tidligere indsatte overrasker Louise efter 25 år bag tremmer

Lysfestival5

playJesper er lysets mester – også udlandet har fået øje på ham

Dragør lodstårn

Over 100 år gammelt vartegn i fare for at rådne op

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere