Gadefest: Folk var noget mere berusede end onsdag

Op mod 85.000 mennesker festede til torsdagens Distortion på Vesterbro. Koncert måtte udsættes, fordi der var for mange mennesker i området.

00:58

Distortion dag 2. Billeder fra udsendelsen 1. juni.

Torsdag var det Vesterbro i København, der lagde gader til årets Distortion gadefest. Arrangørerne skønner, at omkring 85.000 mennesker var mødt op for at feste med. Og der var gang i gaden. 

- Overordnet er det gået fornuftigt, folk har været noget mere berusede ved torsdagens arrangement, end de var onsdag aften, siger vagtchef ved Københavns Politi Henrik Stormer til Ritzau.

Politiet måtte da også anholde 21 personer i forbindelse med festen. Det oplyser Københavns Politi omkring midnat natten til fredag.

Blandt de mange anholdelser drejer en del sig om vold. Politiet forventer, at 11 af de anholdte fremstilles i dommervagten fredag.

- Den alvorligste sag er fra Sønder Boulevard på Vesterbro, hvor en mand er blevet sparket i hovedet. Den sag er vi nu ved at undersøge nærmere, fortæller vicepolitiinspektør Henrik Møller Jakobsen. 

Læs også Ammende mor smidt ud af skobutik: Nu får hun en undskyldning

Koncert blev udsat

På Rådhuspladsen skulle dj'en Morten Breum være gået på scenen klokken 23.00. Den koncert blev udsat i tre kvarter, da der var for mange mennesker i området.

- Da de mindre scener på Vesterbro lukkede, strømmede folk mod Rådhuspladsen, og en overgang var der så meget pres på, at vi måtte lukke for trafikken på H.C. Andersens Boulevard, fortæller Henrik Stormer.

Udsættelsen af koncerten med Morten Breum betød, at han kun spillede i 20 minutter, da der skulle være ro ved midnat.

Læs også Kalder alle vandhunde: Nu må du hoppe i havnen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?