Fund af hashkager i Pusher Street bekymrer politiet - flere var tidligere i livsfare

Politiet har igen fundet hash-kager på Pusher Street. Det vækker bekymring, da flere personer for en måned siden blev ramt af sygdom, efter de havde indtaget hashkager.

Københavns Politi har igen beslaglagt hashkager i Pusher Street på Christiania.

Og det vækker bekymring, da flere personer i begyndelsen af september blev syge og var i potentiel livsfare efter at have indtaget hashkager, der var købt i Pusher Street.

Det skriver politiet på Twitter.

quote Det er jo et illegalt marked, og der er ikke nogen varedeklaration på det, man køber.

Lars-Ole Karlsen, vicepolitiinspektør, Københavns Politi

- Vi er generelt bekymrede, når folk indtager ulovlige rusmidler, og det er jo særligt bekymrende, når vi har haft de her tilfælde, hvor folk er blevet syge. Jeg vil fraråde folk til at købe cannabis-produkter - også i Pusher Street. Ingen ved, hvad der er i, og der er en risiko for, at man bliver syg af det, siger vicepolitiinspektør Lars-Ole Karlsen til TV 2 Lorry.

Så vidt han er orienteret, er det første gang siden begyndelsen af september, at politiet igen beslaglægger hashkager på Pusher Street.

Et illegalt marked uden varedeklaration

TV 2 Lorry talte i september med politikommisær, Simon Hansen, der har stor erfaring fra Christiania, der aldrig havde hørt om livsfarlige hashkager før.

- Det er ikke nyt, at der bliver solgt hashkager derude. I 2019 har vi beslaglagt lige godt 4.000 af de her kager. Men vi har ikke hørt om, at det har fremkaldt noget særligt ud over rusen fra cannabis, sagde Simon Hansen.

Alligevel mener Lars-Ole Karlsen ikke, at man kan føle sig sikker:

- Vi vil gerne advare folk om, at det er fuldstændigt ukontrolleret, hvad der bliver solgt derude, og vi vil råde folk til at lade være med at købe det, siger han.

- Sælgerne i Pusher Street hungrer efter profit og sælger hvad som helst og til hvem som helst. Vi ser ofte, at der sælges til unge under 18 år. Så min advarsel går til alle, lad være med at handle i Pusher Street

Psykoselignende tilstande efter at have indtaget hashkager

De farlige hashkager, der gjorde folk syge, var solgt som "hash-brownies" og kostede en halvtredser.

Patienterne, der havde indtaget dem, blev indlagt med symptomer som lav puls, bevidstløshed og psykoselignende tilstande. Derudover var patienternes hjertefunktion og kredsløb påvirket.

Både danskere og udenlandske turister kom galt afsted med de giftige kager. Ifølge Rigshospitalet er der tale om statsborgere fra Irland, Tyskland, USA, Finland, Spanien og Japan.

Alle var indlagt i en dag eller to, inden de blev udskrevet.

Afventer hashkage-prøver

Københavns Politi afventer stadig svar på prøverne fra de hashkager, som man beslaglagde efter de mange personer blev ramt af sygdom.

- Vi venter i spænding, siger Lars-Ole Karlsen.

Det er dog ikke sikkert, at det var de beslaglagte kager, der var årsag til sygdommen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Men in black demo

Mor til to tiltalt for at opfordre til hærværk fra talerstol

Mand fundet livsløs i Roskilde Havn

Livløs mand reddet op af havn

Rådhus

Borgerservice lukket efter bombetrussel

Masseslagsmål

Fem personer anholdt efter masseslagsmål med knivstikkeri

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere