Frygt fuser ud - foreninger får flere medlemmer

Foreninger vokser trods længere skoledage, og advarsler om det modsatte gøres til skamme

Da folkeskolereformen trådte i kraft i august 2014 lød advarslerne højere og højere.  Længere skoledage ville blive en katastrofe for børns deltagelse i foreningslivet. Men advarslerne holdt ikke stik - udviklingen har faktisk vist sig at gå den modsatte vej.

Det viser en helt ny undersøgelse fra Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning, som offentliggøres i dag. Og konklusionen er, at foreningernes medlemsudvikling samlet set har været positiv i 2015, idet mange af dem har fået flere børn og unge som medlemmer.

-Jeg glæder mig over, at vi kan vise, at længere skoledage godt kan forenes med, at flere børn og unge bliver aktive i foreninger. Fra kommunens side har vi gjort en målrettet indsats for at øge samarbejdet og bygge bro mellem foreninger og skoler, og det tror jeg, er en vigtig faktor bag medlemsfremgangen. Når børn og unge møder foreningerne i skolen, lærer de dem hurtigt at kende, og så er vejen til et aktivt fritidsliv kortere, lyder det fra kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF).

 

Foreningernes medlemsudvikling blandt 5-16-årige i 2015

 

De foreninger, der samarbejder med skoler, har haft den største medlemsfremgang - her er den 15 procentpoint højere end gennemsnittet, og 87 procent af de foreninger, der samarbejder med skolerne, kalder samarbejdet "godt" eller "rigtig godt".

Den københavnske undersøgelse omfatter 212 foreninger - svarende til lidt under halvdelen af de foreninger, der har aktiviteter for børn og unge i skolealderen i hovedstaden.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Uddannelse

Folkeskoleklasse

Her får de millionstøtte til at bekæmpe fravær i skoler - sådan ser det ud i din kommune

def_thumb,50_percent

playCorona-undervisning endt i succes: Nu opretter gymnasium online-klasse

online SFO i Solrød

playTrods nedlukning kan børn i Solrød komme i SFO: Mødes via onlineplatform

Pernille Rosenkrantz-Theil

Regeringen udvider nødpasning for de yngste elever

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere