Fritureolie hældt i havnen: "Sikke noget svineri"

Hovedstadens Beredskab blev lørdag morgen kaldt ud til Christianshavns Kanal, da der var spildt store mængder olie i vandet.

Hovedstadens Beredskab fik lørdag morgen klokken 07:27 en alarm om, at der var observeret en ukendt væske i Christianshavns Kanal omkring gaden 'Ovengaden Neden Vandet'. 

- Nogen har tilsyneladende hældt en hel masse fritureolie i kanalen. Sikke noget svineri, skriver Hovedstadens Beredskab på Twitter.

Fritureolien spredte sig over en strækning på 100 meter, derfor gik Beredskabet hurtigt i gang med at indkapsle olien.

- Vi kommer ud og kan se, at der ligger store plamager af fritureolie i havnen, siger Kristian Næsted, operationschef i Hovedstadens Beredskab, til TV 2 Lorry.

- Der bliver lagt let flydespærre ud, så vi kan få det indkapslet. Og så får vi samlet materialet sammen med en slamsuger, siger Kristian Næsted.

Mens beredskabets folk lørdag morgen var i gang med arbejdet var der spærret for sejlads mellem Torvegade og Sankt Annæ Gade. 

Hovedstadens Beredskab oplyser til TV 2 Lorry, at det sidste oprydningsarbejde stadigvæk er i gang, da både olie og flydespærre skal fjernes sikkert og derefter på deponi.

Både havnefoged og Københavns Politi er informeret om sagen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi 112 politibil

57-årig mand savnes – nu beder politiet om hjælp

s-tog

Kvinde frifindes for vold - sprøjtede vand på ansatte i DSB

arbejdsulykke ny ellebjerg

Mand mister livet i arbejdsulykke ved metrobyggeplads

Fartkontrol

Leasingselskab taber kamp om Porsche efter høj fart

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere