Friskoler efter jihad-fund: Man kan finde alt muligt i kopirum

Jihad-materiale fra Nordvest Privatskole kan være brugt helt sobert i undervisningen, mener friskolerforening. DF kræver skolen lukket.

Hos Dansk Friskoleforening maner man til besindighed efter at Berlingske lørdag har dokumenteret, at der er blevet fundet undervisningsmateriale om jihad og martyrer i et kopirum på Nordvest Privatskole i København.

quote Jeg kan sagtens forestille mig, at man kan finde kopier af alt muligt rundt omkring, som - taget ud af en kontekst - kan synes mærkværdigt,

Maren Skotte, talsmand, Dansk Friskoleforening

Man forbeholder sig retten til at komme tvivlen om hvordan materialet har været anvendt komme skolen til gode. 

- Man kan sikkert finde alt muligt i kopirum på skoler rundt omkring. Unge mennesker skal jo lære om 11. september (terrorangrebene i USA 11. september 2001, red.) og terrorisme, og de skal vide, hvad Mein Kampf var, og de skal vide, hvad jihad er. Alle de ting er en del af det at lære unge mennesker at forholde sig kritisk til verden, siger foreningens talsperson, Maren Skotte, til Berlingske.

Styrelse er kommet i tvivl 

- Så jeg kan sagtens forestille mig, at man kan finde kopier af alt muligt rundt omkring, som - taget ud af en kontekst - kan synes mærkværdigt, fortsætter hun.

Det var under et kontrolbesøg, som Styrelsen for Undervisning og Kvalitet foretog 21. juni, at den udsendte medarbejder fandt arabisksproget undervisningsmateriale i et kopirum, der, som tilsynet formulerer det i et brev til skolen, har givet "anledning til væsentlig usikkerhed om, hvorvidt skolen lever op til frihed- og folkestyrekravet". 

DF: Luk skolen

Mens ledelsen og bestyrelsen ikke har ønsket at kommentere sagen over for Berlingske, er Dansk Folkepartis udlædningeordfører Martin Henriksen klar i mælet:

- Vi har forsøgt at samle flertal for at forbyde muslimske skoler helt, men det er vanskeligt rent praktisk, og så står vi også ret alene med ønsket om helt at lukke muslimske skoler. Men i dette konkrete tilfælde kan alle vel se, at skolen skal lukkes, siger han til avisen.dk.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere