Fremtidsfestival, der løser byboers trang til natur

Der er noget ved byerne og asfalten, som trækker i os. Så hvordan indretter vi os i fremtiden, så der er natur til alle.

Vi vil bo i byen, der hvor asfalten er. Men vi vil også gerne have et lille stykke med grønt lige indenfor rækkevidde.

quote Vi bor på mindre og mindre plads inde i byerne. Her skal der være plads til os allesammen. Og der skal være plads til natur. Det er blandt andet noget af det, som vi forsøger at give svar på med den her festival.

Mads Bjerrregaard, SPACE 10, Kødbyen, Vesterbro  

Sådan udvikler tingene sig i øjeblikket. Og mange forsøger at give bud på, hvordan vi får det regnestykke skal gå op.

Netop i dag fredag begynder en festival, der har fokus på fremtiden, og på hvordan man løser udfordringer med klimaforandringer, befolkningsvækst og urbanisering.

Det er SPACE10 i Kødbyen, der kalder sig selv et fremtidslaboratorie, der står bag. 

Mad - uden at lastbiler kører tusindvis af kilometer 

En fremtid, hvor der stadig er adgang til natur, og hvor der er gode løsninger på, hvordan vi får mad på bordet, uden vores varer skal køre mange tusind kilometer i biler over lange afstande.

Lokal dyrkning af grøntsager er et af kodeordene. Mads Bjerregaard er en af dem, der står i spidsen for den nye festival.

quote Vi skal jo finde løsninger på det her og give bud på, hvordan vi kan få små grønne områder ind, der hvor der kun er lidt plads.

Mads Bjerregaard, SPACE 10, Kødbyen, Vesterbro

- Vi bor på mindre og mindre plads inde i byerne. Her skal der være plads til os allesammen. Og der skal være plads til natur. Det er blandt andet noget af det, som vi forsøger at give svar på med den her festival, siger han.

Festivalen med fokus på fremtiden holder til i Kødbyen på Vesterbro i København. Festivalen hedder "Made In Space", og den kører fra den 15. til den 17. juni.

"Naturtunnel", og "iglo"

Man kan også gå tur i en slags "naturtunnel", og man kan opleve det hvide univers i en stor oppustelig iglo, hvor der er drysset fint salt på gulvet. I midten af iglo-rummet er der et fint bed, med højt græs, blomster og sommerfugle.

Der er også et såkaldt "grow-room". I det rum kan man se, hvordan man med en meget enkel model kan dyrke grøntsager og urter - lige midt i byens asfaltjungle. Mads Bjerregaard satser på, at det er et område, som virkelig interesserer bredt. 

- Vi skal jo finde løsninger på det her og give bud på, hvordan vi kan få små grønne områder ind, der hvor der kun er lidt plads, siger Mads Bjerregaard.

Hele festivalprogrammet er en god blanding af samtaler, oplevelser, musik, talks og workshops. Mange udenlandske navne er inviteret til at tale.

Også holdet bag Trailerpark Festival er med, når den nye festival kører i løbet af de næste par dage.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Livsstil

tivoli

Efter 10 års tørke: Michelin-stjerner vender tilbage til Tivoli

MVI_5243.00_15_09_24.Still001

playFiskeri i Københavns Havn er blevet et corona-hit

Vinterbadning(8)

playMallu er hoppet på iskold coronadille: Få de bedste fif

Kim(3)

Issejlere på tynd is i Nordsjælland

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere