Fremad Amager får bøde for abelyde under pokalkamp

1. divisionsklubben er blevet idømt en bøde på 12.500 kroner for racistiske tilråb under september måneds pokalkamp mod FCM.

Arkivfoto af FCM-spilleren Awer Mabil. Billedet er ikke fra pokalkampen mod Fremad Amager. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Fremad Amagers sensationelle sejr over FC Midtjylland i pokalturneringen er blevet skæmmet af en kedelig racismedom.

Fodboldens Disciplinærinstans har idømt 1. divisionsklubben en bøde på 12.500 kroner på grund af abelyde fra tilskuerpladserne under kampen, fremgår det af en pressemeddelelse fra Dansk Bodspil-Union (DBU).

I anden halvleg af kampen afbrød dommer dommer Benjamin Willaume-Jantzen kortvarigt spillet på banen, fordi han hørte hjemmeholdets tilskuere råbe abelyde mod FC Midtjyllands mørke spiller Awer Mabil.

Læs også Mulig racismesag: Fodboldkamp stoppet på grund af abelyde

Dommeren beordrede desuden hjemmeholdet til at komme med en melding over stadionhøjtalerne om, at tilråbene omgående skulle stoppes.

Den melding kom dog aldrig, og Benjamin Willaume-Jantzen indberettede efterfølgende episoden til disciplinærinstansen.

Fremad Amager undersøgte efterfølgende sagen, men kunne ikke bekræfte, at der var blevet råbt abelyde fra tilskuerpladserne.

Fangruppering afviser racisme-beskyldninger 

Klubben oplyser i sin redegørelse, at der de har været i dialog med en gruppe tilhængere på det pågældende tilskuerafsnit, hvorfra abelydene angiveligt skulle være blevet råbt.

Fangrupperingen, som kalder sig ”Antiracistisk Ståsted” og består af mange folk med forskellig etnisk baggrund, har ikke kunnet nikke genkendende til, at episoden skulle have fundet sted.

Læs også Afviser ’abelyde’ i pokalbrag: En misforståelse, mener fodbold-direktør

Fangrupperingen har oplyst, at den adskillige gange igennem kampen råbte "gult, gult, gult", "ud, ud, ud" og "ha, ha, ha".

- I forbindelse med et indkast udført af FC Midtjylland-spilleren Awer Mabil råbte Fremad Amagers fans, som de havde gjort flere gange i slutningen af kampen, "ha, ha, ha".

- ”Antiracistisk ståsted” er overbeviste om, at netop "ha, ha, ha" er de tilråb der er blevet tolket på og opfattet som racistiske, lyder det i klubbens svar på dommerens indberetning.

På trods af Fremad Amagers redegørelse har Fodboldens Disciplinærinstans alligevel valgt at stole på dommerens indberetning. Og det koster altså nu en Fremad Amager en bøde.

Læs også Fremad Amager smider FC Midtjylland ud af pokalturneringen

Fremad Amager vandt opgøret i 16.-delsfinalen 26. september med 1-0 og er dermed videre i turneringen.

FC Midtjylland er forsvarende pokalmester.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik