Frank Jensen skal stå skoleret i Movia-sag: Han er "dybt arrogant"

Københavns overborgmester får kritik for at se igennem fingrene med, at Movia fjernede deres trykte køreplaner. De Konservative kræver nu en redegørelse.

Mange passagerer og organisationer har i den forgangne tid rettet hård kritik af trafikselskabet Movia. De er utilfredse med, at oplysningerne om bussernes ruter og afgangstider er blevet fjernet fra stoppestederne på hele Sjælland, og nu kun kan fås digitalt eller telefonisk.

Men ifølge De Konservative burde Københavns overborgmester, Frank Jensen (Soc.dem), have grebet ind over for Movia og sat en stopper for, at køreplanerne blev fjernet i København.

quote Det er dybt arrogant, og derfor vil vi have ham til at skoleret og forklare sig på et åbent møde

Jakob Næsager, gruppeformand for De Konservative

Københavns Kommune er en af i alt 45 sjællandske kommuner, som ejer Movia, og har som den eneste af ejerkommunerne en fast plads i trafikselskabets ni mand store bestyrelse.

Det er samtidig overborgmesterens egen økonomiforvaltning, som er bindeleddet mellem kommunen og Movia, og derfor bør han også holdes ansvarlig, mener De Konservative i Københavns Borgerrepræsentation, som nu kræver en redegørelse Frank Jensen.

- Vi er dybt rystede over, hvordan det her har kunnet ske. Beslutningen om at fjerne de her køreplaner er sket uden, at hverken er Ældrerådet, Handicaprådet, lokaludvalgene og Borgerrepræsentationen er blevet inddraget. Det er dybt arrogant, og derfor vil vi have ham til at skoleret og forklare sig på et åbent møde, siger Jakob Næsager, gruppeformand for De Konservative, til TV 2 Lorry.

En stor forringelse

Han oplevede selv, at han forleden skulle med bussen til Rigshospitalet, men ikke anede, om bussen stoppede ved hospitalet.

- Jeg er selvfølgelig smartphone-bruger ligesom så mange andre kunder, og derfor kunne jeg efter lidt tid finde svar på det gennem app’en. Men jeg synes alligevel, at det her en umådelig dårlig løsning. At man skal tjekke en app for at få svar på noget så basalt som oplysninger om, hvor ens bus stopper, kan kun kategoriseres som en serviceforringelse, siger Jakob Næsager.

Han mener, at Frank Jensen burde have mere været mere fremsynet og indset, at Movias beslutning ville blive et problem for de især ældre, ikke-digitale borgere i København.  

- Jeg synes overborgmesteren burde have haft det her problem for øje noget før. Som jeg forstår det, sparer Movia 1,6 millioner kroner på det her med at digitalisere køreplanerne, hvilket må siges at være meget lidt i forhold til, hvor stor en forringelse det er for kunderne, siger Jakob Næsager.

Artiklen fortsætter under billedet!

Jakob Næsager er gruppeformand for De Konservative i Københavns Borgerepræsentation.
Jakob Næsager er gruppeformand for De Konservative i Københavns Borgerepræsentation.
Foto: Søren Bidstrup - Ritzau Scanpix

Vil ikke kommentere før møde

TV 2 Lorry har rettet henvendelse til Frank Jensen, men han har ingen kommentarer og henviser i stedet til Movia. 

quote Når det gælder ganske almindelige buspassagerer, så er han lige pludselig forfærdelig stille

Jakob Næsager, gruppeformand for De Konservative

Jakob Næsager mener, det er en typisk reaktion fra overborgmesteren, og at det underbygger beskyldningen om, at han er arrogant.

- Det er typisk, at han ikke vil sige noget. Når det er Tour de France er der ingen grænser for hans begejstring og evindelige snak. Men når det gælder ganske almindelige buspassagerer, så er han lige pludselig forfærdelig stille, siger Jakob Næsager. 

Frank Jensen oplyser dog, at han vil besvare De Konservatives spørgsmål på det kommende møde i Borgerrepræsentation torsdag i næste uge.

Efter massivt pres meddelte Movias bestyrelse tidligere på ugen, at de vil drøfte de mange negative reaktioner fra deres kunder på et kommende bestyrelsesmøde.

Det siger Movia om sagen om de trykte køreplaner