Frank Jensen opfordrer til oprør mod regeringen

Med Borgerrepræsentationen i ryggen opfordrer Københavns overborgmester Frank Jensen landets øvrige borgmestre til at sige nej til regeringens krav om besparelser.

Foto: TV 2 Lorry

Regeringen vil næste år opkræve det såkaldte omprioriteringsbidrag, som betyder, at landets kommuner samlet skal lægge 2,4 milliarder kroner i statskassen. København står for 247 millioner kroner af det beløb, men hovedstaden nægter at pege på hvor pengene skal spares. Det skriver Politiken.

      - Regeringens omprioriteringsbidrag er et udtryk for, at regeringen tager penge op af kommunekassen. Det er en slags tyveri, siger Frank Jensen til Politiken.

Overborgmesteren har sikret sig hele Borgerrepræsentationens opbakning. 

      - Jeg vil opfordre borgmestre rundt omkring i landet til at gøre det samme og sige: Vi tager hånd om kommunens økonomi, og så må finansministeren, regeringen og Dansk Folkeparti selv lægge ansigt til, hvis der skal laves besparelser i kernevelfærden, siger Frank Jensen.

      Venstres finansordfører, Jacob Jensen, kalder Frank Jensen usolidarisk:

      - Det er temmelig opsigtsvækkende, at hovedstadens overborgmester ikke vil være solidarisk med sine borgmesterkolleger ude i landet, siger Jacob Jensen til avisen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik