Frank Jensen om mafiametoder: "De skyldige skal bag tremmer"

Københavns overborgmester sender sin støtte til hærværksramt bageriejer fra Tingberg.

- Ingen områder eller borgere i København skal finde sig i lovløse metoder - de skyldige skal bag tremmer, lyder det fra Frank Jensen. Foto: Søren Bidstrup - Scanpix & TV 2 Lorry

Det vælter ind med støttetilkendegivelser fra nær og fjern til ejeren af Kaj Bageri i Tingbjerg, Ali Parnian.

Den iranskfødte bageriejer fik i weekenden gennemsmadret sin butik af fem maskerede gerningsmænd, efter at han nogle dage forinden var blevet forsøgt afpresset for beskyttelsespenge af en mand, der havde henvendt sig i butikken.

00:30

Gerningsmændene smadrede butikken for øjnene af flere skrækslagne gæster, der var i færd med at spise. Foto: TV 2 Lorry

Luk video

Den brutale hærværksaktion vækker stor forargelse blandt mange politikere – blandt andre Københavns overborgmester Frank Jensen (Soc.dem).

- Respekt til Ali for at stå op mod mafiametoder! Ingen områder eller borgere i København skal finde sig i lovløse metoder - de skyldige skal bag tremmer!, skriver Frank Jensen mandag på Twitter.

Indsamling har rundet 45.000 kroner

Ali Parnian har i kølvandet på den voldsomme hændelse valgt at lukke sin butik, som han har knoklet hårdt for at få op at stå, siden han startede op i sommer – bare halvandet år efter han kom til Danmark.

Læs også Alis livsdrøm blev knust: Nu starter politiker indsamling

Også på Christiansborg har Alis ulykkelige historie vakt opsigt.

- Al tænkelig støtte til Ali, der på få sekunder fik smadret sin livsdrøm af maskerede kujoner, tweetede Justitsminister, Søren Pape Poulsen (Kons.), i går aftes, efter at TV 2 Lorry havde bragt historien.

Kommentaren på det sociale medie kommer i kølvandet på, at gruppeformanden hos de Konservative, Mette Abildgaard, har valgt at lave en indsamling til den hårdt prøvede bager.

Ali tror ikke på, at der vil komme kunder i hans bageri, så længe det ikke er sikkert. Foto: TV 2 Lorry

Da TV 2 Lorry tidligere på dagen talte med Mette Abildgaard, oplyste hun, at indsamlingen ved 12-tiden havde rundet 45.000 kroner.

- Så jeg tænker ikke, at alle pengene kommer i form af blomster, så skal han hvert fald starte en blomsterbutik, sagde Mette Abildgaard, der blev ramt af en følelse af, at 'det kunne ikke være rigtigt', da hun hørte om sagen.

Københavns Politi oplyste i går, at de efterforsker sagen, men endnu ikke har foretaget nogen anholdelser.

- Afpresningssager ser vi på med stor alvor, og der bliver efterforsket i sagen. Men vi har foreløbig ikke foretaget nogen anholdelser, sagde vagtchef Thomas Tarpgaard til TV 2 Lorry.

00:30

De maskerede gerningsmænd smadrede Kaj Bageri på under ét minut.  Foto: TV 2 Lorry

Luk video

Læs også Jane fra Café Viking støtter Ali: "Nu skal politiet hjælpe ham"

Læs også Brutalt hærværk: Her knuser maskerede bøller Alis livsdrøm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik