Frank Jensen lunken over for øget overvågning

Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), er ikke pjattet med DF's forslag om øget videoovervågning.

Foto: TV 2 Lorry

Dansk Folkeparti har kørt før folketingsvalget spillet sin politipakke ud, og den indeholder et ønske om øget videoovervågning i landets større byer.

Københavns overborgmester, Fransk Jensen (S), er ikke umiddelbart begejstret for den del af DF's politipakke.

- At plastre hele København til med kameraer giver ingen effekt, og det vil kun gøre, at borgerne får den helt forkerte oplevelse af, hvad det er for en by, de bor i. Videoovervågning er et redskab, der skal bruges, men det skal bruges med omtanke. Det skal bruges der, hvor det har en kriminalpræventiv effekt, siger Frank Jensen til Ritzau.

Spørgsmål: Så du synes, at DF's forslag om øget videoovervågning er en dårlig idé på alle områder?

- Som sagt er det et godt redskab, men det skal bruges med omtanke. Det skal bruges med omtanke, og ikke bare som DF foreslår det ud fra et politisk markeringsbehov. De bedste til at vurdere behovet er politiet, og jeg overlader det til politiet til at vurdere, hvor kamera har effekt, siger Frank Jensen.

Han peger på, at Københavns Kommune allerede benytter sig af videoovervågning med succes.

- Vi bruger videokameraer i København, der hvor borgerne giver udtryk for, at de gerne vil have kamera op. Det kan være i boligselskaber, hvor man for eksempel har haft hærværk eller har haft hashpushere, som har skabt utryghed. Der har vi viden fra og har set, at det virker, siger Frank Jensen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik