Frank Jensen kalder på mere handling end tiggeri-forslag

Statsministerens melding om højere straffe for tiggeri er ikke nok, mener Københavns overborgmester

Regeringen må træde til med hjælp, fordi problemerne med romaer i København er for store.

Sådan lød opråbet fra Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), onsdag morgen i Berlingske. Onsdag aften besvarede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) så borgmesterens opfordring.

Regeringen vil fordoble og skærpe straffen for "utryghedsskabende tiggeri" fra syv dages betinget fængsel til 14 dages ubetinget fængsel, lyder det fra statsministeren.

- Det er et udmærket initiativ. Specielt hvis tiggeriet har den karakter, som Lars Løkke Rasmussen taler om. Det er på plads, at der er en højere straf, hvis tiggeriet har denne utryghedsskabende adfærd.

- Men når det er sagt, så adresserer det mildest talt kun en meget lille del af det problem, jeg har rejst over for regeringen med de mange gadesovere, der er med til at skabe en utryg by, siger Frank Jensen til Ritzau.

Foruden statsministerens forslag fremlagde justitsminister Søren Pape Poulsen (K) tre initiativer onsdag. Det er blandt andet en styrkelse af politiets mulighed for at give zoneforbud.

Myndighederne skal også undersøge muligheden for at lave en fast-track-ordning, så man hurtigt kan få afprøvet, om en person har opholdsgrundlag i Danmark, lyder det.

Desuden vil justitsministeren drøfte problemstillingen på EU-niveau.

Den københavnske borgmester håber især, at regeringen vil gøre noget ved opholdsdirektivet.

- Jeg mangler stadigvæk at høre, at vi har en statsminister, der vil ændre opholdsdirektivet. Vi skal i Europa have fri bevægelighed og arbejdskraft til at få uddannelse i andre lande.

- Men det skal ikke bruges som et grundlag for opretholde et liv, hvor man er gadesover i et andet europæisk land og eksempelvis ernærer sig ved at samle flasker og dåser, siger Frank Jensen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere