Frank Jensen går til angreb på Venstre og Søren Pind

På Christiansborg har V lagt op til en mere hovedstadsvenlig kurs med oprettelsen af et nyt storbyudvalg. Frank Jensen mener, taktikken er forfejlet.

"Det er et stykke tid siden, Søren Pind har interesseret sig for fakta og for, hvad der er op og ned i den kommune, han har været borgmester i."

Den nuværende overborgmester i Københavns Kommune Frank Jensen (Soc.dem.) har alt andet end rosende ord til overs for sin tidligere kollega i kommunen.

quote De skulle nok hellere sætte en politiker i front, der interesserer sig for andet og mere i København end vandtrykket i forbindelse med sin hårvask.

Frank Jensen, Overborgmester, København, Soc.dem. 

Overfor Berlingske kritiserer overborgmesteren regeringspartiet for at have sat Søren Pind i spidsen for et nyt udvalg, som skal sikre en mere hovedstadsvenlig kurs. 

Kursskiftet stemmer nemlig langt fra overens med den kommunale udlingningsordning, som regeringen har fremlagt - her står København til at skulle sende næsten 2 millarder kroner vest på til andre kommuner.

- Regeringen er kun ude på at flytte penge til landkommunerne, fordi man vil tiltrække vælgere på landet til Venstre. Og det er helt legalt, når man har magten. Men vi andre, der skal betale gildet, er samtidig nødt til at sige, at det er sådan, det hænger sammen, siger Frank Jensen til Berlingske.

Ifølge overborgmesteren er udligningsordningen et forsøg på at vinde stemmer tilbage til Venstre, som partiet tabte til Dansk Folkeparti ved seneste folketingsvalg.

S bør selv gøre noget

På Twitter mener en anden tidligere kommunalpolitiker i Københavm Rasmus Jarlov, at der er tale om en billig omgang fra overborgmesteren.

Jarlov har selv tidligere kritiseret udlingningsordningen, som Konservative i regeringen har forsøgt at få minimeret.

"Socialdemokraterne gør ikke noget for at hjælpe os i Hovedstaden i forhandlingerne om udligning i øjeblikket. Tværtimod," lyder det fra Rasmus Jarlov på Twitter.

Overborgmester Frank Jensen udtaler til Berlingske, at det går bedre i København end det gjorde for ti år siden, hvor kommunen selv modtog penge i udligningsordningen. Men ikke så godt, at man er klar til at sende 1,8 millarder videre til andre kommuner.

- Det belød, vi står til at betale yderligere, svarer til, at vi skal fyre 24 lærere på hver eneste folkeskole. Det er dejligt, hvis Venstre mener det alvorligt, at man ønsker en stærk hovedstad. Men de skulle nok hellere sætte en politiker i front, der interesserer sig for andet og mere i København end vandtrykket i forbindelse med sin hårvask, siger overborgmesteren til Berlingske.

Søren Pind er på officiel tur til Japan som uddannelses- og forskningsminister og har overfor TV 2 Lorry ikke ønsket at udtale sig om kritikken fra Frank Jensen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Lars Løkke Rasmussen

Man skal passe på med at undervurdere Lars Løkke Rasmussen, lyder det fra de konservative

Simon Aggesen

Borgmester med ”upassende” aprilsnar om corona – nu beklager han

Hvidovre Hospital, Fødsel

Sundhedsordfører: Rettigheder til fødende er ikke nok

20180726-151308-7-1920x1277we

Bekymrede forældre i Greve: Vores børn kan se porno i skoletiden

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere