Fragtskib slingrede i Øresund: Kaptajnen var måske fuld

Kaptanjen på et slingrende fragtskib mistænkes for at være beruset. Nu venter politiet på blodprøvesvar, før skibet kan sejle videre.

Nytårsaften blev et hollandsk fragtskib på hele 135 meter beordret til at kaste anker ud for København i Øresund.

Årsagen var, at skibet var sejlet ud af kurs og da Vessel Trafic Service (VTS), kontaktede kaptajnen, virkede han beruset.

quote Kaptajnen virkede beruset under samtalen

MAS-vagten

-  VTS kontaktede kaptajnen og fik skibet tilbage på rette kurs. Men kaptajnen virkede beruset under samtalen, og da vi efterfølgende var i kontakt med ham, virkede han også til at have fået lidt for meget inden for vesten, sagde MAS-vagten nytårsaften til Ritzau. 

VTS' opgave er at døgnovervåge skibstrafikken omkring Øresundsbroen for at se, om skibe er i fare for at støde ind i broen.

Efter opkaldet til kaptajnen rykkede politiet ud med hjælp fra to frivillige på Marinehjemmeværnets Indsatsfartøj "Bjørnø", oplyser kommunikations- og rekrutteringsrådgiver Ninna Falck fra Marinehjemmeværnet til Ritzau.

Søndag ligger skibet fortsat for anker, mens politiet venter på analysesvar på en blodprøve, oplyser vagtchef hos Københavns Politi, Lars Westerweel.

Først når der er kommet svar på prøven, tager politiet stilling til, hvad der skal ske.

Skibet, der er på vej til Casablanca i Marokko, ligger ifølge MAS-vagten hos Forsvaret Operationscenter for anker et stykke ud for Skovshoved.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Men in black demo

Mor til to tiltalt for at opfordre til hærværk fra talerstol

Mand fundet livsløs i Roskilde Havn

Livløs mand reddet op af havn

Rådhus

Borgerservice lukket efter bombetrussel

Masseslagsmål

Fem personer anholdt efter masseslagsmål med knivstikkeri

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere