Forvaltning i modvind: Undersøges for inhabilitet

Tidligere teknik- og miljøborgmester i København undersøges sammen med flere chefer, fordi han er blevet anklaget for ikke at gribe ind i sag om byggetilladelser.

Morten Kabell, der er tidligere teknik- og miljøborgmester i København for Enhedslisten, bliver sammen med en række chefer undersøgt af advokater for ikke at gribe ind i en sag om byggetilladelser i Københavns Kommune.

Det skriver BT ifølge Ritzau.

Det er på baggrund af to anonyme henvendelser, at kommunen har sat en undersøgelse i gang af forholdene i Teknik- og Miljøforvaltningen, hvor Morten Kabell var borgmester fra 2014 til november sidste år.

Sagen drejer sig blandt andet om en chef i forvaltningens afdeling for byggetilladelser. Ved siden af sit job i kommunen har han drevet et firma, der yder rådgivning om byggesagsbehandling. 

Whistleblower er bekymret

Det har fået en person til at indrapportere sin bekymring om chefens habilitet. Det skriver BT, der er kommet i besiddelse af personens rapport, hvor der står:

- Fra flere sider har jeg hørt, at pågældende mellemleder har et bemærkelsesværdigt tæt samarbejde med flere mindre entreprenører. 

Ligeledes lyder det i rapporten, at:

- I en konkret sag blev jeg oplyst fra sagsbehandleren om, at "jeg synes også, sagen er på grænsen, men jeg har fået besked fra min chef om, at den skal presses igennem".

Københavns Kommune har også modtaget en anonym henvendelse, hvor den tidligere borgmester Morten Kabell inddrages.

Det fremgår af et referat fra et møde i Borgerrepræsentationen.

- I den anonyme henvendelse rejses der kritik af borgmesteren og direktionen i Teknik- og Miljøforvaltningen, idet det anføres, at borgmesteren og direktionen er vidende om de forhold i Teknik- og Miljøforvaltningen, der i øvrigt kritiseres i henvendelsen, samt at de ikke har ageret på forholdene, lyder det ifølge BT.

Skal undersøges af anden forvaltning

På et møde i Borgerrepræsentationen blev det i november sidste år besluttet at erklære Teknik- og Miljøforvaltningen inhabil.

I marts i år hyrede kommunens Økonomiforvaltning advokatfirmaet Bech-Bruun til at stå for en undersøgelse af sagen.

BT skriver, at de har været i kontakt med Morten Kabell, som siger, at han ingen kommentarer har til sagen og henviser til Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune, men Økonomiforvaltningen vil ikke kommentere sagen, før advokatundersøgelsen er færdig.

Den pågældende mellemleder, som anklages for at være inhabil, har ifølge BT heller ikke nogen kommentarer til sagen.

Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune har tidligere været i modvind, fordi de gav byggetilladelser til ulovlige byggerier, som politikerne i Teknik- og Miljøudvalget bagefter lovliggjorde for at undgå erstatningssager fra bygherrerne.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere