Forsvarer: DNA-match ændrer ikke ved min klients forklaring

Peter Madsen nægter stadig, at han har slået Kim Wall ihjel.

Forsvarsadvokat for drabssigtede Peter Madsen, Betina Hald Engmark, siger onsdag morgen til BT, at et DNA-match mellem den fundne torso og afdøde Kim Wall ikke får betydning for, hvordan Peter Madsen forholder sig til politiets anklage mod ham.

quote At der er et DNA-match ændrer ikke ved, at min klients forklaring er, at der er sket en ulykke.

Betina Hald Engmark, Peter Madsens forsvarsadvokat

Onsdag morgen har Københavns Politi meddelt, at der er et DNA-match mellem det kvindelig, der blev fundet mandag på Vestamager, og den døde svenske journalist, Kim Wall. Den oplysning kommer efter, at politiet tirsdag kunne slå fast, at ligets manglende hoved, arme og ben var fjernet ved 'bevidst afskæring.'

Men politiets nye oplysninger rokker ikke ved, at Peter Madsen nægter at have slået Kim Wall ihjel. 

- At der er et DNA-match ændrer ikke ved, at min klients forklaring er, at der er sket en ulykke, siger Betina Hald Engmark til BT.

Hun oplyser, at Peter Madsen allerede afgav sin nuværende forklaring under grundlovsforhøret dagen efter, han kom i land fra ubåden, hvor Kim Wall døde.

- Min klient har afgivet en forklaring til politiet under grundlovsforhøret den 12. august, og der har han forklaret, at der er tale om en ulykke. Det ændrer ikke noget i forhold til min klient, at man har fundet afdøde Kim Wall. Uanset hvad så finder vi det rigtig positivt, at man nu har fundet hende, siger hun til BT.

Betina Hald Engmark kommenterede tirsdag, at Københavns Politi i formuleringer på Twitter havde koblet det hovedløse lig sammen med sagen om den døde Kim Wall. Det kritiserede hun, da det da fortsat var usikkert, at liget netop var den 30-årige journalist. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

skunkgartneri herringløse

Tip fra borger førte til beslaglæggelse af skunkgartneri

Tre 16-årige kører galt i Værløse.

Tre 16-årige kørte galt i nat: Føreren havde sprit i blodet og kørte i sin mors bil

Politibil 112

Politi sigter 40 personer for at overtræde forsamlingsforbud

politi undersøger skyderi i ishøj

Politi undersøger muligt skyderi ved haveforening

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere