Forslag vedtaget: Skal sikre mere ligestilling i kunsten

Københavns Kultur- og Fritidsudvalg har nu besluttet, at en ligestillingsredegørelse skal hjælpe med at sætte mere fokus på køn, alder og etnicitet i kulturlivet.

Foto: Anne Bæk - Ritzau Scanpix

Kultur- og Fritidsudvalget har nu besluttet, at Kultur- og Fritidsforvaltningen skal udarbejde en ligestillingsredegørelse, som skal vise, hvordan ligestillingsforholdene med fokus på køn, etnicitet og alder ser ud i kultur- og fritidslivet i København. 

Et flertal med Socialdemokratiet, Venstre og Enhedslisten stemte for forslaget.  

Et mindretal med Alternativet, SF og Radikale Venstre stemte imod.

Læs også Politikere vil have fokus på ligestilling i kulturinstitutioner

Det var Kultur- og Fritidsborgmester, Franciska Rosenkilde fra Alternativet som i sidste uge sammen med SF og Radikale fremstillede et forslag om, at kommunalt støttede spillesteder, teatre og museer skal udarbejde en handlingsplan med konkrete tiltag for, hvordan de vil sikre ligestilling og mangfoldighed, hvis de fortsat vil modtage støtte fra Københavns Kommune.

Socialdemokratiet mener også, at mere ligestilling i kulturlivet er vigtigt, men de er ikke enige i kultur- og fritidsborgmesterens forslag, og derfor fremstillede de forslaget om en ligestillingsredegørelse, som nu er vedtaget efter at have været til afstemning på et møde i Kultur- og Fritidsudvalget den 11. april 2019. 

Læs også Spillested booker kun kvindelige forsangere i ligestillingens navn

Som led i redegørelsen skal Kultur- og Fritidsforvaltningen sikre dialog med relevante kultur- og fritidsaktører i København, med henblik på at finde fælles initiativer til at sikre bedre ligestilling i forhold til køn, etnicitet og alder i Københavns kultur- og fritidsliv. 

03:46

Nyhedsindslag fra 10. april 2019: Politikere vil have ligestilling i kunsten i Købehavn.

Luk video

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik