Forslag: Ordenskorps med peberspray skal bekæmpe ballade

Venstre i København foreslår kommunalt vægterkorps, der skal bære en slags uniform og have hjemmel til at kunne udskrive bøder.

Tisser du på Strøget, kaster du med flasker eller bliver du snuppet i graffiti, skal du kunne blive stoppet af et kommunalt ordenskorps og få en bøde.

quote Det er jo en konsekvens af, at man ikke oplever politiet i gadebilledet. De eneste politifolk, man ser i gadebilledet, har med terrorsikring at gøre.

Flemming Steen-Munch, Venstre

Sådan lyder et forslag fra Venstre i København.

Det er gruppeformand Flemming Steen-Munch, tidligere politibetjent, der kommer med ideen. Vægterkorpset skal hjælpe politiet med at holde ro og orden i gaderne. Det skriver DR.

- Meningen er jo at forsøge at gøre noget ved den uorden, der præger København. Vi skal hjælpe med at skabe ro, orden og renhold i København. Politiet har ikke ressourcer til at tage sig af de små opgaver, som de havde i gamle dage. Derfor tænker vi, at man fra kommunalt side kan hjælpe mere koordineret, end det sker i dag, siger Flemming Steen-Munch til DR.dk.

Venstre i København forestiller sig, at det kommunale vægterkorps skal bære en slags uniform og have hjemmel til at kunne udskrive bøder.

- Vi tror på, at sådan en ordning kan have en opdragende effekt, siger Flemming Steen-Munch.

quote Vi ved, at beboerne i Indre by er meget plaget støj og bevillinger fra nattelivet, så det er positivt, hvis vi kan hjælpe der

Ninna Thomsen, sundheds-og omsorgsborgmester

Forslaget lægger op til, at det særlige ordenskorps skal være udstyret med peberspray og stav.

Flemming Steen-Munch, du har selv været betjent, er du ikke ved at tage opgaver fra politiet?

- Det er jo en konsekvens af, at man ikke oplever politiet i gadebilledet. De eneste politifolk, man ser i gadebilledet, har med terrorsikring at gøre. Den almindelige gammeldags tryghedsskabende betjent, der gik rundt og påtalte den løsgående hund, de berusende folk på gaden og så videre er jo ikke-eksisterende, siger Flemming Steen-Munch.

Folk, der tisser på gader og stræder, koster københavnske træer livet - og giver præsten i Trinitatis Kirke ekstraarbejde, som han gerne ville være foruden.

På Københavns Rådhus kan Sundheds-og Omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF) se fornuft i en del af forslaget.

- Vi ved, at beboerne i Indre by er meget plaget støj og bevillinger fra nattelivet, så det er positivt, hvis vi kan hjælpe der. Men i virkeligheden også som en hjælp til de unge, der måske får drukket alt for meget, siger hun.

Hun understreger dog, at hun ikke bakker op om, at et kommunalt ordenskorps skal være bevæbnet med peberspray og stav.

Men forslaget forbløffer formanden for Politiforbundet, Claus Oxfeldt. Han frygter, at det kan svække tilliden til politiet, hvis andre myndigheder end politiet pludselig får hjemmel til at udstikke bøder og bære våben.

- Jeg synes, det er vigtigt, at vi holder fast i, at der er ét politi og ikke sådan et parallelt politi, som kan agere på må og få i Københavns gader, siger han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere