Forslag: Flydende plejehjem på Christianshavn

Christianshavn har som den eneste bydel i København ikke noget plejehjem. Byg et flydende plejehjem, lyder et radikalt forslag nu.

Christianshavn har ikke noget plejehjem, og når der samtidig er langt mellem ledige byggegrunde i området, som kommunen har råd til, så kan det være nødvendigt at tænke uden for boksen.

Når ældre på Christianshavn skal på plejehjem foregår det i andre bydele, og det mener Henrik Nord, der er medlem af Borgerrepræsentationen for Radikale Venstre, ikke at man kan være bekendt.

 - Det er ikke i orden, at vi flytter ældre, plejekrævende borgere langt væk fra deres hverdag. Vi ved fra Ældresagen, at over 75 procent af beboerne på plejehjem er demente. Når man flytter dem fra deres bydel bliver de utrygge, siger han til lokalavisen Havndefronten.nu. 

Derfor foreslår han, at man i stedet ser på muligheden for et flydende plejehjem, - en stor husbåd med alle de faciliteter et moderne plejehjem har brug for.

Sundheds- og Omsorgsborgmester Ninna Thomsen fra SF bekræfter, at det er en svær opgave at finde et lokalt plejehjem.

quote Det har mildest talt ikke været let, og det vidner situationen da også om.

Ninna Thomsen, Sundheds- og Omsorgsborgmester, SF

 - Det har mildest talt ikke været let, og det vidner situationen da også om, når vi stadig ikke kan tilbyde christianshavnerne et lokalt plejehjem, siger hun.

Sundheds- og Omsorgsborgmesteren mener, at forslaget om et flydende ple 

jehjem er interessant, og værd at undersøge, siger hun til Havnefronte.nu.

Problematikken med at finde en grund til et eventuelt plejehjem på Christianshavn, har været oppe og vende i Borgerrepræsentationen før, men udfordringen er, at der hverken er grunde eller bygninger, som kommunen har råd til.

Ifølge Almenboligloven er der nemlig loft over, hvor mange penge kommunen må bruge på at erhverve en grund eller en bygning til plejehjemsformål.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere