Forretningsmand jagtede og forgreb sig på unge piger

En 49-årig tysker er dømt i en omfattende pædofilisag, der involverede 15 forskellige teenagepiger.

En forretningsmand, der bor i Nordsjælland, straffes af Københavns Byret med fængsel i tre år og seks måneder i en omfattende sag om overgreb og blufærdighedskrænkelser.

Den 49-årige tyske familiefar har blandt andet voldtaget en 14-årig mentalt handicappet pige og truet andre med at offentliggøre deres nøgenbilleder.

Ikke færre end 15 teenagepiger mødte den nu dømte på Facebook gennem 2014 og 2015.

Ved brug af en stribe identiteter lovede han pigerne modelkarrierer og penge, hvis de indvilgede i at dyrke sex med "ukendte kunder".

I realiteten var kunderne den dømte selv.

Hvis pigerne nægtede, truede han med at offentliggøre deres nøgenbilleder. Derfor dømmes han for flere tilfælde af blufærdighedskrænkelse, ulovlig tvang og afpresning.

Selv om den 49-årige var i kontakt med mindst 15 piger i alderen 13 til 17 år, lykkedes det ham kun få gange at føre de skumle hensigter ud i livet.

Ud over to overgreb mod den mentalt handicappede pige blev den 49-årige i hvert fald kun dømt for yderligere ét fysisk overgreb.

Det fandt sted i vinteren 2014/2015, da han i sin bil forsøgte at voldtage en 17-årig pige, der dog græd så voldsomt, at forehavendet mislykkedes.

Under retssagen har den 49-årige påstået, at han aldrig havde til hensigt at mødes med pigerne, når han dag efter dag satte sig til tastaturet og chattede og sms'ede om sex og dominans.

Den forklaring afviste retsformand Lone Bach Nielsen imidlertid.

- Det var ikke kun et fantasiunivers. Meningen var, at du ville mødes med pigerne for at have samleje. Det har været systematisk, hvor du blandt andet udgav dig for at være modelagent, og du truede med at offentliggøre nøgenbilleder af pigerne, lød det fra dommeren, skriver Ritzau.

Specialanklager Jakob Buch-Jepsen havde krævet manden idømt fængsel i tre år og ni måneder, så han var godt tilfreds med straffen på tre år og seks måneders fængsel.

Ud over fængselsstraffen skal den 49-årige betale erstatning til otte af pigerne på i alt 109.000 kroner.

Omvendt slipper han grundet sit mangeårige ophold i Danmark for påstanden om udvisning. Den dømte har levet i landet sammen med sin familie siden 1988.

Selv om den 49-årige har erkendt flere af sagens 25 forhold, har han valgt at anke dommen til landsretten.

/ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi demo

playPolitiet massivt til stede efter uro i København - en anholdt for stenkast

tåregas

playEfter stor demonstration: Kampklædt politi spærrer del af Østerbro

20210429-201324-7-1920x1440we

Politiet efterlyser tabt medicin - kan være dødeligt ved indtagelse

20190304-100858-7-1920x1279we

Intetanende borgere ramt af hardball-kugler: Mand affyrede skud fra en sølvfarvet bil

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere