Formand efter hackerangreb på Bycyklen: Sikkerheden er god nok

Man kan trygt fremover benytte hovedstadens bycykler, mener formanden for By- og Pendlercykel Fonden.

Københavns bycykler har været ude af drift hele weekenden. 

Natten til lørdag lykkedes det nemlig at hacke og slette hele tjenestens database, oplyser Bycyklen på sin hjemmeside og Facebook-profil. 

quote Nu taler vi jo om bycykler og ikke Fort Knox

Niels E. Bjerrum, Soc. Dem. 

Mandag var kun halvdelen af cyklerne køreklare igen, da medarbejderne skal opdatere softwaren i hver eneste cykel manuelt. 

Trods ulykken er systemet dog sikkert og godt nok, lyder det fra formanden for By- og Pendlercykel Fonden, Niels E. Bjerrum, der er socialdemokratisk medlem af Københavns Borgerrepræsentation.

- Nu taler vi jo om bycykler og ikke Fort Knox. Der er grænser for, hvor meget energi, man skal lægge i det her. Du kan sikkert også godt hacke min mail eller min Facebook-profil, hvis du var ihærdig nok, siger han til TV 2 Lorry.

HJÆLP MED AT FINDE BYCYKLERNE

Bycyklen har brug for hjælp til at finde Bycykler rundt omkring.

Hvis du ser en Bycykel holde parkeret et sted væk fra en dockingstation, opfordrer organisationen dig til at sende placering, gerne med foto og cyklens ID, der kan ses på siden af forlygten, til info@bycyklen.dk.

Hver fundet Bycykel belønnes med en times fri Bycykling, hvis finderen har en Bycykelkonto.

Ingen kreditkortoplysninger stjålet

Bycyklens direktør, Tina Füssel, understregede mandag, at der ikke er grund til at frygte, at brugernes personlige oplysninger er stjålet. 

Kreditkortoplysninger er desuden slet ikke registreret, forklarede hun. 

Niels E. Bjerrum hæfter sig også ved, at angrebet har været rettet mod Bycyklen og ikke brugerne. 

- Hvis man er ihærdig nok, kan man lægge alt ned. Det heldige ved denne situation er, at den enkelte bruger ikke har haft den store risiko, da betalingsoplysningerne ikke er gemt, siger han til TV 2 Lorry. 

Alle rådes dog alligevel til at skifte kodeord til Bycyklen for at være på den sikre side. 

Angreb koster dyrt

Meget tyder på, at hackeren er gået målrettet efter at forvolde skade på Bycyklen. 

Det var en solrig weekend i København med masser af turister til VM i ishockey, hvorfor der er grund til at tro, at hackeren har haft kendskab til IT-systemet, lyder det i en Facebook-opdatering. 

Man har dog endnu ikke et overblik over det økonomiske tab.

- Vi vil både have udgifter til overarbejdstimerne og den eksterne konsulentbistand, da vi måtte få assistance. Dertil skal lægges den manglende indtjening i dagene, forklarer Niels E. Bjerrum. 

- Vores økonomi er spinkel i forvejen, så det er ikke uproblematisk. Som koncern er det afgørende for os, at vi får en god og varm sommer, der er bedre end sidste år, tilføjer han. 

FAKTA OM BYCYKLEN

DSB, Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune præsenterede bycyklen i 2014. 

Leverandøren af bycyklen - GoBike - gik konkurs sidste år. 

By- og Pendlercykel Fonden overtog herefter GoBikes datterselskab. 

By- og Pendlercykel Fonden er stiftet af DSB, Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune, og den ejer retten til at udbyde og markedsføre bycyklen. 

De tre samarbejdsparter DSB, Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune bidrager samlet med 86,5 millioner kroner til aftalen om bycyklen. Københavns Kommunes andel er 40 millioner kroner. Aftalen om bycyklen omfatter et system, der er i drift i otte år. 

Bikeshare Denmark står for levering, drift og vedligeholdelse af bycykelsystemet.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik