Forladt fabrikshal omdannes til kreativ minilandsby

De tomme fabrikslokaler i Nordvest, hvor Novozymes tidligere havde produktion, skal have nyt liv og danne rammen om små skæve iværksætterinitiativer.

Novozymes' tomme lokaler i Nordvest skal have nyt liv.

Urban Help, som stod bag udviklingsstrategien af Carlsbergbyen, vil sammen med enzymproducenten Novozymes udleje de tomme fabrikslokaler, så iværksættere kan få et kreativt tilholdssted, det skriver Politiken. 

quote Det handler om at skabe et sted for de små kreative virksomheder, som ikke har råd til at rykke ind andre steder

Kim Bek, partner i Urban Help 

 - Vi vil skabe en minilandsby for kreative produktionsvirksomheder. Det skal være et sted, der rækker ud i bydelen og åbner op og skaber liv. Det handler om at skabe et sted for de små kreative virksomheder, som ikke har råd til at rykke ind andre steder, og som har behov for at være i et fællesskab, hvor man arbejder sammen på kryds og tværs, siger Kim Bek, der er partner i Urban Help til Politiken.

Konceptet går i alt sin enkelhed ud på, at Urban Help på vegne af Novozymes finder de rigtige aktører og lejere til lokalerne. 

Faktisk er der allerede rykket små virksomheder ind i nogle af lokalerne. Bioark, som laver bæredygtig fødevareproducerende arkitektur til brug i byen, har slået sig ned i fabrikslokalerne i Nordvest.

- Jeg kunne med det samme se, at der var fede muligheder for at lave vores eget skræddersyede sted til de behov vi har, siger Mikkel Stensgaard, der er CEO i Bioark.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

"Det er både sundt og nærende for vores fælles forståelse af hinanden og vores kultur at få indblik i de andres sprog," siger sprogforsker Michael Ejstrup.

Forskningsprojekt søger dialekter: "Nordsjællandsk er en af de mest diverse ting indenfor sprog"

Tegning af Moen bynavne

Har du også undret dig? Her er forklaringen på sære bynavne i Lorryland

60_percent

playDigteren Peter Laugesen om klimaforandringerne: Det er trist at være magtesløs tilskuer

Bakken

playBakken får ny forlystelse - bliver den første af sin slags i Nordeuropa

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere