Forfatter raser over gadeplansmedarbejder: "Han skaber splid"

Forfatter anklager fremtrædende gadeplansmedarbejder for at skabe splid mellem borgere og politi. Enhedslisten har nu bedt kommunen undersøge sagen.

Forfatter og samfundsdebattør, Ahmad Mamoud, troede ikke sine egne ører, da han for nyligt deltog i et dialog-arrangement på Nørrebro som oplægsholder.  Her var formålet at skabe dialog mellem politi, kommune og borgerne i området i forlængelse af bandekonflikten.

Men i stedet for at bygge bro mellem politiet og de udsatte unge i området, oplevede Ahmad Mamoud, at der nærmest blev taget afstand til politiets arbejde fra en fremtrædende gadeplansmedarbejder, der ligeledes var til stede for at holde et oplæg.

Vredt Facebook-opslag

Episoden fik lørdag Ahmad Mamoud til tasterne på Facebook, hvor han harcelerer over den pågældende gademedarbejder og kommunen, som har ansat vedkommende:

- Manden havde to hovedbudskaber, som han brugte lang tid på at overføre til unge sårbare teenagere, som, vi alle ved, kæmper med deres selvbillede i forhold til etnicitet og øvrige forhold i livet. Gademedarbejderen syntes, at det 1.) var vigtigt at bagatelligere udfordringerne ved bandekonflikten og 2.), så brugte han tid på at orientere de unge om deres mulighed for at anmelde politiet, hvis de følte sig generet, skriver Ahmad Mamoud og tilføjer:

- Politiet blev på denne måde italesat som dem, vi skal holde øje med, mistænkeliggøre og melde! Jeg tænker: Hvem gør os utrygge ved at skyde i gaden? Hvem sælger narko? Hvem truer beboerne? Det var ikke relevant for den pågældende gademedarbejder at få den vinkel på, skriver Ahmad Mahmoud, som er uddannet maskinmester og i 2015 udgav bogen Sort Land om sin opvækst i det socialt belastede og indvandretunge boligkvarter Askerød i Hundige.

Han tilføjer i sit opslag:

- Der findes desværre flere af hans slags, og det er en fatal fejl, at Københavns Kommune dels ansætter dem, ligesom det er fuldstændig uprofessionelt, at de ikke følger op på sådanne ansættelser.

- Manden har den daglige kontakt med de unge, og dermed har han muligheden for at påvirke dem. Jeg kan love jer for, at det IKKE er tillid til politiet, typer som ham bidrager med!, slutter Ahmad Mahmoud sit opslag.

Enhedslisten kræver sagen undersøgt

Ahmad Mahmouds kritik er efterfølgende blev taget op på politisk niveau af Enhedslistens Anne Mette Omø Carlsen, der sidder med i Københavns Kommunes socialudvalg.

- Jeg har taget kontakt til socialdirektøren og socialborgmesteren og bedt dem undersøge det her, siger Anne Mette Omø Carlsen til TV2 Lorry.

Hun så hellere, at gadeplansmedarbejderne opfordrer til, at unge og deres forældre, som bor i de bandeplagede dele af byen, samarbejder med politiet. 

- Politiet er en sindssygt vigtig samarbejdspartner i forhold til hele SSP-området og forebyggelsen af bandekriminalitet. At stå og sige at det eneste, det handler om, er, hvordan man klager over politiet, gavner på ingen måde, siger Anne Mette Omå Carlsen, som endnu ikke har modtaget et svar på sin henvendelse, som hun sendte søndag aften.

TV 2  Lorry forsøger at indhente en kommentar fra socialforvaltingen og socialborgmester Jesper Christensen.

Artiklen er den 05-09-17 kl 16:19 blevet rettet ved, at et citat fra Enhedslistens Anne Mette Omø Carlsen er blevet slettet, da hun ønskede at trække det tilbage.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik