Førerhunde på charmetur: Det laver førerhundene

Onsdag markerede Dansk Blindesamfunds førerhundebrugere den internationale førerhundedag. I år vil danske skoleelever landet over få besøg af en førerhund og dens bruger.

I Valby vil førerhundebruger Jane Nielsen sammen med førerhunden Saga besøge Hanssted Skole. Jane vil holde et oplæg om, hvordan hun lever med et synshandicap og en førerhund. Det er nemlig vigtigt at oplyse, hvilken funktion førerhundene har, lyder det fra Dansk Blindesamfund.

quote Vi ved godt, at vi fylder i gadebilledet, og at børn og voksne lægger mærke til os, når vi kommer gående på gaden.

Thorkild Olesen, landsformand i Dansk Blindesamfund

- Vi ved godt, at vi fylder i gadebilledet, og at børn og voksne lægger mærke til os, når vi kommer gående på gaden. Når vi færdes offentligt, er det rigtig vigtigt, at førerhunden ikke bliver forstyrret, for den skal koncentrere sig 100 % om arbejdet med at føre brugeren, fortæller Thorkild Olesen, landsformand i Dansk Blindesamfund.

- Vi vil gerne fortælle de danske skoleelever, hvordan en førerhund arbejder, og ikke mindst, at den også er en helt almindelig familiehund, som mange kender fra deres eget hjem, fortæller Thorkild Olesen, landsformand i Dansk Blindesamfund.

Oplysning er vejen frem

quote Vores håb med besøgene på skolerne er, at eleverne kan formidle deres nye viden om førerhunde og deres arbejde videre til deres forældre og venner, når de møder os på gaderne næste gang.

Thorkild Olesen, landsforman i Dansk Blindesamfund

På Hanssted Skole, vil Jane sammen med Saga vise nogle af de mange forskellige kommandoer, en førerhund lærer, inden den bliver matchet med en person med synshandicap. Samtidig vil eleverne blive klogere på, hvornår en førerhund er på arbejde, og hvornår den har fri.

- Vores håb med besøgene på skolerne er, at eleverne kan formidle deres nye viden om førerhunde og deres arbejde videre til deres forældre og venner, når de møder os på gaderne næste gang. På gaden må man ikke klappe førerhunden eller forstyrre den, uden at spørge først, men mon ikke, at førerhundene får nogle ekstra klap rundt omkring på skolerne på Førerhundens Dag, afslutter Thorkild Olesen.

Se førerhunden på charmetur her:

Kort nyt

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Livsstil

tivoli

Efter 10 års tørke: Michelin-stjerner vender tilbage til Tivoli

MVI_5243.00_15_09_24.Still001

playFiskeri i Københavns Havn er blevet et corona-hit

Vinterbadning(8)

playMallu er hoppet på iskold coronadille: Få de bedste fif

Kim(3)

Issejlere på tynd is i Nordsjælland

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere