Foreløbig lettelse: Udvalg bremser lukning af dagtilbud

Et enigt socialudvalg har besluttet at udskyde beslutningen om lukning af dagtilbud til budgetforhandlinger i Københavns Kommune er overstået.

Onsdag var der demonstration mod besparelserne på social- handicapområdet i Københavns Kommune

Brugerne af dag- og aftentilbud må vente lidt endnu med at finde ud af, om deres dagtilbud skal lukkes. Det står klart efter et onsdagens møde i Socialudvalget, hvor et enig udvalgt besluttede at udskyde valget af dagtilbud. Hensigten med den beslutning kan kommer brugerne til gode:

- Det ville være helt galimatias at lukke nogle tilbud ned nu, når der er en politisk vilje til at åbne det igen om et par måneder, hvis der bliver sat penge af til det, siger Caroline Stage fra Venstre, der er medlem af Socialudvalget.

Årsagen til den planlagte lukning af dagtilbuddene er en besparelsesplan for handicapområdet fra budget 2019.   

Sparer 4,2 millioner kroner

I juni bad Socialudvalget om at få et budgetnotat, der blandt andet skulle give svar på, hvad det vil koste at droppe den planlagte lukning af to dagtilbud. Ifølge notatet ville de to lukninger betyde en besparelse på 4,2 millioner kroner.

Notatet viste også, at det ville være op til Socialudvalget at udpege, hvilke to dagtilbud der skulle lukkes.

Når forhandlingerne om budgettet for 2020 begynder i september, vil budgetnotatet være en del af forhandlingerne.

Overborgmester håber på flere penge til handicapområdet

Københavns kommune skal spare 84 millioner kroner på social- og handicapområdet. Men med de konsekvenser, som besparelserne og de nye kvalitetsstandarder har haft, skal kommunen ifølge overborgmester Frank Jensen (A) gøre alt for at finde flere penge til området.

I forbindelse md budgetforhandlingerne vil politikerne gennemgå kvalitetsstandarderne og de forringelser, som det har medført.

- Vi vil forsøge at få dem fjernet. Men jeg vil ikke lægge skjul på, at Københavns Kommune er presset økonomisk på socialområdet. Det er alle kommuner i øjeblikket, siger Frank Jensen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik