Forbrugerombudsmanden: Byggefirma løj om boligstørrelse

Forbrugerombudsmanden har i dag politianmeldt byggefirmaet NPV A/S og ejendomsmægler Niels Hald Amager A/S for at vildlede købere.

-Strandgårdens nye ejerlejligheder er som skræddersyede til købere på jagt efter ægte uforstyrret havudsigt.

Sådan står der på byggefirmaet  NPV A/S´ hjemmeside om de 56 lejligheder ud mod Amager Strand, som virksomheden har solgt som projektsalg. Men hvis lejlighederne er skræddersyede, så er de måske syet lige lovlig stramt - for forbrugerombudsmanden har i dag indgivet politianmeldelse mod byggefirmaet og den ejendomsmægler, der har stået for salg af lejlighederne. De er nemlig en hel del mindre, end det, der oplyses i salgsmaterialet, mener Forbrugerombudsmanden.

De nye lejligheder med den eftertragtede beliggenhed blev hurtigt solgt. Men ifølge Forbrugerombudsmanden, så har 33 købere klaget fordi de fandt, at deres lejligheder var for små. Og en opmåling viser, at en lejlighed på for eksempel et oplyst areal på 94 kvadratmeters beboelse reelt kun er på 78 kvadratmeter. Altså 17 procent  mindre.

Folk troede, de købte en større lejlighed

En medarbejder hos Forbrugerombudsmanden oplyser til TV 2 Lorry, at det er helt normalt, at lejligheder sælges på et bruttoareal - hvor for eksempel væggene er regnet med. Problemet er, at i salgsmaterialet for ejendommen, så blev der også oplyst et bruttoareal på de enkelte rum - og det må man ifølge Forbrugerombudsmanden ikke.

-Det er vores vurdering, at salgsmaterialet har givet forbrugerne det indtryk, at de købte en større lejlighed, end de faktisk gjorde. Det er ikke i orden. At købe en ny bolig er en stor beslutning, som man naturligvis skal kunne træffe på baggrund af korrekte oplysninger. Vi har derfor politianmeldt de involverede virksomheder, siger forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen i en pressemeddelelse.

Institutionen oplyser, at køberne på Strandgårdens hjemmeside kunne finde en oplysning om lejlighedernes nettoareal. Men det areal svarede fuldstændigt til det areal, som BBR-registeret har stående - og som er et bruttoareal. Beboerne fik altså mindre beboelsesplads, end de regnede med ud fra de tegninger, de havde set - og som fik dem til at køb lejlighederne, længe før byggeriet var færdigt.

Forbrugerombudsmanden har meldt de to virksomheder til politiet for brud på "markedsføringslovens vildledningsforbud."

Markedsføringslovens vildledningsforbud

Hovedstadsområdet er præget af meget høje kvadratmeterpriser i disse år. Og hvis det viser sig, at de to firmaer har overdrevet størrelsen på lejlighederne - ja så vil køberne formentlig kunne hævde, at de har betalt for meget for deres bolig.

Tavshed

TV 2 Lorry har i dag kontaktet både NPV A/S og Ejendomsmægler Niels Hald Amager A/S for at få en reaktion på politianmeldelsen, men ingen af de to virksomheder har valgt at reagere på vores henvendelser. Ifølge en pressemeddelelse fra Forbrugerombudsmanden, er der dog ingen af de to virksomheder, der selv mener, at de har brudt loven.

Klokken 18.30 besvarede Direktør Torben Hald i Danbolig vores mailhenvendelse. Han henviser til brancheforeningen Dansk Ejendomsmæglerforening, hvor telefonen imidlertid ikke bliver taget.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Skærmbillede 2021-05-06 kl. 14.32.02

"Fantastisk" og "underligt":
Hjælpepakke til restauranter får blandet modtagelse

20200523-121142-L-1920x1280we

Udsigt til sommerpakke vækker glæde hos Zoo-direktør: “Jeg er meget, meget forventningsfuld”

turister nyhavn

play1,6 mia. kr. i sommerpakke: Især fire storbyer skal hjælpes

Teknologisk Institut, bioraffineringsanlæg

Roer og græs som proteinbar: Forskere vil skabe mad ud af bioaffald

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere