Forargede brugere: Kommunal nøgenbadning koster 1400 kroner

Badegæster er fortørnede over, at de skal betale penge for at bruge det kommunale badeanlæg Helgoland.

Foto: Bax Lindhardt - Scanpix

Rettet: I tidligere udsendt udgave skrev vi, at det koster 1200 kroner at få adgang til badeanlægget. Det rigtige tal er 1400 kroner. Det er nu rettet.

Det kommunale badeanlæg Helgoland på Amager er en populær destination for nøgenbadere i hovedstaden, og normalt er der gratis adgang fra Sankt Hans til september.

Det er en helt absurd beslutning. Helgoland er en vigtig bastion for det danske frisind

Tommy Petersen, Radikale Venstre

Men en aftale mellem Københavns Kommune og foreningen Det Kolde Gys betyder, at man fra i år skal være medlem af foreningen for at bruge nøgenbadet over sommeren.

Det vækker harme blandt flere af Helgolands brugere, heriblandt Jakob Hedegaard, der har startet en underskriftindsamling mod de nye regler.

- Nu har Københavns Kommune brugt 25 millioner kroner på at opføre Helgoland og så laver de lige pludselig sådan en mærkelig aftale med Det Kolde Gys, der lukker adgangen for offentligheden. Det bryder med årtiers tradition, siger han til DR P4 København.

Læs også Borgmester til nøgenbadere: Det koster også penge at gå til fodbold

København mister turistattraktion

Et medlemskab af Det Kolde Gys koster 800 kroner i indmeldelsesgebyr og yderligere 600 kroner i kontingent.

Jakob Hedegaard er selv medlem, men han synes det er mange penge, hvis man kun bruger anlægget et par gange i løbet af sommeren. Han synes også, problemet ligger et andet sted:

- Jeg synes, det er trist for København. Der kommer også rigtig mange turister derude, der nyder at komme og bade nøgen, og jeg synes det er vigtigt, at København har det at byde på, siger han til DR P4 København.

De nye regler vækker også forundring blandt politikerne. Radikales gruppeformand i København, Tommy Petersen, er parat med et forslag om at ændre aftalen, så Helgolands nøgenbad igen kan besøges uden medlemskab om sommeren.

Læs også Vinterbaderne får bedre forhold

- Det er en helt absurd beslutning. Helgoland er en vigtig bastion for det danske frisind, og så er det et kommunalt anlæg, som skatteyderne har betalt for, siger han til DR P4 København.

Forening: Vi forhandler med kommunen

Formand for Det Kolde Gys, Kirsten Monrad, forstår ikke utilfredsheden med, at man skal være medlem for at nøgenbade på Helgoland:

- Man kan bare melde sig ind. Vi er i forhandlinger med Københavns Kommune om en løsning, mere kan jeg ikke sige, siger hun til DR P4 København.

Kultur- og Fritidsborgmester i Københavns Kommune, Carl Christian Ebbesen, har ikke ønsket at udtale sig.

Læs også Vidne filmede vandscootere før og efter dødsulykke: "Vi kalder dem terrorister"

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik