Forældrekøb i København er fortsat "billige"

Man behøver ikke at tømme sparegrisen for at købe en lejlighed og leje den ud til sønnen eller datteren i studietiden. Det viser en ny analyse, som Realkredit står bag.

Selvom kvadratmeterpriserne i København er eksploderet de sidste to år, så har det ikke haft den store negative effekt på de såkaldte forældrekøb i byen. Renten er fortsat lav, og det er med til at holde de månedlige udgifter nede ved et forældrekøb.

Det viser en ny analyse, som Realkredit har foretaget. 

Forældrekøb i København

Undersøgelsen viser, at hvis man køber en lejlighed på omkring 50 kvadratmeter, så er den månedlige husleje udregnet til at være 4.604 kroner per lejer. Hvis man derimod køber en lejlighed på omkring 80 kvadratmeter, så er den månedlige husleje 3.683 ifølge analysen. 

Men selvom renten er lav, så er kravet til forældrenes likviditet øget med omkring 500 kroner om måneden i København. 

En god investering eller? 

Spørgsmålet om, hvorvidt et forældrekøb er et godt køb afhænger naturligvis af, hvordan prisudviklingen på boligmarkedet er, når man sælger lejligheden. 

quote Forældrekøb er under alle omstændigheder ikke uden økonomiske risici. Udgangspunktet for forældrekøb bør derfor som altid være nytteværdien for hele familien

Realkredit og Home

- Ingen kender svaret på dette spørgsmål, og forældrekøb er under alle omstændigheder ikke uden økonomiske risici. Udgangspunktet for forældrekøb bør derfor som altid være nytteværdien for hele familien – at hjælpe til en god og tryg studiebolig, lyder det fra Realkredit Danmark og Home. 

Og det har svinget med køb af den slags siden 2011. Ifølge analysen er "har de stigende priser på ejerlejligheder i studiebyerne fået flere til at overveje alternativer til forældrekøb – enten grundet formuerisikoen eller, at man måske ikke længere kan kreditgodkendes til forældrekøbet."

Realkredit Danmark
Realkredit Danmark