Forældre til radikaliserede unge skal straffes

Forældre, der ikke samarbejder med Københavns Kommune om deres radikaliserede børn, skal straffes økonomisk, mener beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev

Står det til hende, skal der falde et såkaldt forældrepålæg, hvis eksempelvis socialrådgivere vurderer, at forældre holder de unge fast i et radikaliseret verdensbillede.

Det skriver Berlingske.

- Langt de fleste mennesker reagerer på økonomi, og pålægget får først konsekvenser, når man ikke samarbejder. Det er min opfattelse, at forældrepålægget kan sparke døren ind til de her familier, siger Anna Mee Allerslev til avisen.

Pålægget, der er et omstridt redskab i kommunens værktøjskasse, betyder, at forældre kan blive trukket i børnebidrag.

Den københavnske borgmester har med udmeldingen indtaget en markant anden position, end hun havde for blot to år siden.

Som social- og integrationsminister i den daværende SR-regering satte Karen Hækkerup (S) i foråret 2013 forældrepålæg på dagsordenen i forhold til indvandrerfamilier, der eksempelvis ikke sendte deres børn i skole.

Det mødte ifølge Berlingske kritik fra netop Anna Mee Allerslev, der kaldte forslaget for "højreorienteret populisme" og en for brutal økonomiske pisk.

Mens den borgerlige fløj på Københavns Rådhus bakker op om Allerslev, mener Socialrådgiverforeningen, at den radikale integrationsborgmester er på afveje.

Både Aarhus og Københavns Kommune har erfaringer med forældre, der radikaliserede deres børn, og som ikke ønskede samarbejde.

I København har man i et tilfælde beskåret børnebidrag til en familie, som endte med at rejse ud af landet. I Aarhus har en lignende sag ført til en tvangsfjernelse af en 15-årig dreng.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Lauritz Lindboe Wind overfald blurred

playS vil give voldsdømte karantæne fra barer om natten

amdisenogbjørstorp

"Et forsøg på snyd" før drama-valg i S: Samme kreditkort oprettede 33 medlemskaber

20160309-162009-3-1920x1281we

Gentoftes stemmesluger tjekker ud - nu kaster de andre sig over byttet

Hans Toft 2018

Går af efter 28 år som borgmester: ”Han symboliserede det kommunale Konservative”

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere