Folk er ellevilde med politiets nye våben mod banderne

Helt nye off-road motorcykler er blevet købt ind i forbindelse med bandekonflikten. Se, hvordan de fungerer.

00:42

Motorcyklerne er velegnede til at køre i forskelligt terræn, fx grus, græs, fortove og trapper.

I kampen mod banderne i København har Politiet nu fået et nyt våben i form af spritnye off-road motorcykler.

Det skriver Politiet i et Facebook-opslag, der siden fredag i sidste uge har høstet tusindvis af likes og en masse positiv respons.

- Sejt, bare giv den gas, lyder det blandt andet fra en kvindelig Facebook-bruger, mens andre er nysgerigge efter at vide, hvad det er for en type model.

Ifølge politiet er der tale om en BMW F700GS, som har den fordel, at den køre i en masse forskelligt terræn.

- Vi har fået dem i forbindelse med bandekonflikten, hvor vi har kunne se, at en del af den kriminalitet der foregik, der forsvandt gerningsmændene på knallerter. Og vi har de store almindelige politimotorcykler. Og de er store og brede, og kan ikke rigtig følge med, siger Lars Hougaard, vicepolitiinspektør ved færdselspolitiet i Københavns Politi, til TV 2 Lorry.

Læs også Nyt våben mod banderne: Politiet har fået nye motorcykler

Kører i forskelligt terræn

Motorcyklerne er velegnede til at køre i forskelligt terræn, for eksempel grus, græs, fortove og trapper. Samt at køre forbi smalle passager, porte, døre og cykelbomme. Dermed hjælper det politiet, hvis de hurtigt vil eftersætte gerningsmænd.

- Folk har lidt svært ved at komme væk fra dem. Og det gode ved motorcyklerne er, at de kan følge med nogle der stikker af, og så kan de melde hvor de pågældende er, siger Lars Hougaard til TV 2 Lorry.

Læs også Akutindsats mod graffiti: "Et klart signal til banderne"

De nye off-road motorcykler er blevet brugt af politiet i et par uger, og i følge Politiet selv, så kan de allerede se en effekt. Motorcyklerne har nemlig været med til at stoppe brugsstjålne knallerter og scootere.

- Vi har brugt dem 14 dages tid, og det har da haft den effekt, at der er langt fra så mange knallerter som kører rundt i den visitationszone som vi har. Og det håber jeg borgerne derude de har lagt mærke til, siger Lars Hougaard.

Læs også S og DF: Tag pengene fra banderne

Omskolede betjente

De politifolk, der kører på de nye motorcykler, er fra Københavns Politis Færdselsafdeling. De har fået en kort omskoling og været igennem praktiske øvelser inden de indsatte motorcyklerne på gaden.

Off-road motorcyklerne erstatter ikke de nuværende politimotorcykler, men er en tilføjelse til politiets flåde.

- Indtil videre har vi fået et antal, og det ser ud til at det passer meget godt med den indsats, som vi har tænkt os, siger Lars Hougaard.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik