Fodboldfan delte blodig selfie: Nu har politiet anholdt fire personer

Københavns Politi har anholdt fire personer, som er sigtet for at stå bag et groft, voldeligt overfald i et S-tog mod en gruppe Brøndby-tilhængere.

Søndag den 12. august blev en gruppe Brøndby-fans overfaldet og frarøvet deres fodboldtrøjer i et S-tog efter en fodboldkamp mellem FC København og Brøndby i Parken.

Politiet har siden efterforsket sagen som en del af deres indsats mod fodboldvold.

Det har nu ført til, at politiet onsdag har anholdt fire personer, som de mistænker for at have begået overfaldet, oplyser Københavns Politi på Twitter.

De anholdte vil blive sigtet for grov vold og røveri. Københavns Politi oplyser samtidig, at der ventes flere anholdelser.

Voldsoffers Facebook-opslag gik viralt

Overfaldet den 12. august har tidligere været omtalt i flere landsdækkende medier, efter at en af de forurettede delte et opslag på Facebook med en række voldsomme billeder – heriblandt et foto af hans blodige og forslåede ansigtet samt et foto af en blodpøl i S-toget og skadesanmeldelsen fra hans besøg på skadestuen.

Opslaget blev efterfølgende delt tusindvis af gange på Facebook.

Efterlyste vidner til overfald

I opslaget fortalte manden, der er Brøndby-tilhænger, at mellem 25 og 30 hooligans klædt i hvidt steg ombord på S-toget ved Nordhavn Station og overfaldt ham og hans ven.

- Da den føromtalte gruppe fik øje på min ven og mig, valgte de at tage maskeringer på og overfalde os. Ikke nok med, at vi fik en ordentlig tur i toget, så stjal de alt vores Brøndby-tøj, skrev manden, der efterlyste vidner til overfaldet.

- Vi var langt fra de eneste i toget, så nu vil vi gerne bede om hjælp fra blandt andre de øvrige passagerer i toget. Hvis du har set noget, så tøv endelig ikke med at kontakte Københavns Politi, skrev manden.

Københavns Politi har tidligere oplyst til TV 2 Lorry, at overvågningsbilleder fra S-toget indgik i deres efterforskning af overfaldet.

Voldelige sammenstød 

Fodboldklubberne Brøndby IF og FC København, der spillede mod hinanden i timerne før overfaldsepisoden, har en længere historik, når det kommer til vold og sammenstød mellem grupperinger af fans uden for banen. 

Sidst arvefjenderne mødtes var søndag den 4. november i Brøndby, hvor der var voldsomme uroligheder efter kampen uden for Brøndby Stadion. 

Her brugte en flok hooligans brugt tåregas og kastede med sten og andet kastskyts mod politiet 

 

Fem betjente blev kvæstet i sammenstødene, og syv personer blev anholdt.

Dertil kommer cirka 70 sager, hvor betjente har anmeldt at de er blevet ramt af sten eller udsat for øvrig vold.

Disse sager efterforskes nu af Københavns Vestegns Politi, som blandt andet vil bruge videomateriale fra efter kampen til at finde gerningsmændene. Politiet er ikke bekendt med andre tilskadekomne.